L’Ajuntament de Vilanova i Leitat organitzen un taller per prevenir el malbaratament alimentari

16 Nov 2017

L’Ajuntament de Vilanova del Camí, el Centre d’Innovació Anoia i el Centre Tecnològic Leitat organitzen un taller per prevenir el malbaratament alimentari. El taller, que s’emmarca en la Setmana Europea de Prevenció de Residus i el projecte Llença’t a no llençar, tindrà lloc 23 de novembre, a les 18 h, al Centre d’Innovació Anoia. El regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, JM Cividanes, serà l’encarregat d’obrir aquest acte que compta amb el suport de l’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya


Aquest taller, que durarà aproximadament una hora, oferirà eines per prevenir el malbaratament alimentari, consells i idees pràctiques per fer combatre aquest problema dia a dia. També es donaran a conèixer idees per reduir la generació de residus associats a les compres diàries i preparació àpats: mètodes de planificació, mètodes d’emmagatzematge, consells culinaris per reaprofitar sobrants, receptes de cuina.

Aquesta activitat, que anirà a càrrec de Tessa Marsal, tècnica superior en cuina i restauració, s’adreça al públic general i és totalment gratuït però és imprescindible inscripció prèvia, ja que l’aforament és limitat.


info google iconsPodeu inscriure-us per correu electrònic a peconomica@vilanovadelcami.cat o trucar al 938054422


Des de les entitats organitzadores animen la ciutadania a participar-hi per conèixer de forma amena i pràctica com evitar el malbaratament alimentari, i de retruc, com contribuir a la millora del medi ambient i també a la millora de l’economia domèstica.


A Catalunya es llencen 35 kg d’aliments per persona i any


 Aproximadament 1/3 dels aliments produïts pel consum humà es perden o malbaraten a nivell mundial. Aquesta quantitat equivaldria aproximadament a 1.3 bilions de tones l’any. A Catalunya es llencen 35 kg d’aliments per persona i any.

El malbaratament alimentari comporta un malbaratament de recursos (sòl agrícola, fertilitzants, aigua, energia, embalatges, entre altres) que s’han utilitzat per produir aquests aliments que finalment no són consumits. També comporta una generació considerable de residus i emissions a l’aire produïdes de forma innecessària.

Tallers malbaratament_Vilanova del cami-v1


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by