L’alumnat de segon de primària de Vilanova del Camí balla a ritme de bolliwood i omple la plaça del Mercat de música i colors |VÍDEO i FOTO|

26 Abr 2018


La plaça del Mercat de Vilanova del Camí s’ha omplert aquest matí de música i dansa. Les aules de 2n de les escoles Marta Mata, Pompeu Fabra i Joan Maragall han participat avui en la segona edició del 2n en dansa, que enguany ha portat a Vilanova el ritme i els colors de la Índia. Les coreografies han anat a càrrec de Sílvia Bautista de Sweet India


2n en dansa abril 18 (39)-camara-v11

Aquesta és la segona edició del 2n en dansa, un projecte artístic i cultural que compta amb el suport de la regidoria d’Educació encapçalada per Eva Vadillo i la complicitat de les escoles de primària del municipi. Avui, però, la representant municipal ha estat la regidora de Cultura, Imma González.

Els responsables de les escoles Pompeu Fabra, Marta Mata i Joan Maragall valoren amb satisfacció que hi hagi projectes comuns que es puguin treballar de manera compartida i conjunta als tres centres i pràcticament en tenen un per a cada curs.

El 2n en dansa, explica Raül Rubio, director de l’Escola Pompeu Fabra és compartir i potenciar des de les escoles aquest àmbit artístic.

L’Escola Marta Mata ha entomat aquest projecte des de l’assignatura de música, explica Cristina Vargas, tutora de segon. Durant aquest segon trimestre han fet alguns assajos amb la Sílvia Bautista de Sweet Índia, per aprendre la coreografia i després han seguit assajant a l’aula tantes vegades com han pogut. Vargas assegura que el bolliwood els ha captivat i s’ho han passat molt bé. 

Sílvia Bautista: “Ha estat un projecte molt especial perquè treballar amb nens sempre és molt gratificant”

L’any passat, en el marc del 2n en dansa, es van treballar les danses tradicionals catalanes amb l’ajuda de l’Esbart Dansaire mentre que aquest any, el projecte ens ha transportat a diferents regions de la Índia. Sílvia Bautista de Sweet Índia assegura que ha estat una experiència molt especial i molt gratificant alhora.

Sílvia Bautista ha preparat amb els alumnes de cada escola una dansa. El Joan Maragall ha interpretat una peça de fusió Character Dhela; el Pompeu Fabra ha posat en escena una de les cançons més populars Jai Ho, amb la que el bolliwood es va començar a introduir a Occident, i l’Escola Marta Mata ha interpretat Dandiya una dansa amb bastons que ha estat molt original. Bautista assegura que amb aquesta experiència ha intentat transmetre als més petits valors com la tranquil·litat i l’alegria i les ganes de passar-ho bé.

Després tots plegats han ballat Jugni Jugni i han acabat amb una sorpresa per a tots els assistents perquè han convidat a pares i mares a compartir una dansa amb els nens i nenes de segon de primària. 


Les tres escoles compartiran el proper divendres un nou projecte amb l’alumnat de 5è, el 5X3, una gimnaca matemàtica i de resolució d’enigmes


A banda del 2n en dansa, les escoles vilanovines han treballat durant aquest darrer trimestre un altre projecte compartit, el 5×3, una gimcana matemàtica que portaran a terme el proper divendres a Can Titó amb l’alumnat de 5è. La directora de l’Escola Joan Maragall, Mercè Roldán explica que es tracta de resolució de problemes i enigmes per posar a prova els nens i nenes que hauran de treballar de manera cooperativa si volen trobar les solucions.

Mercè Roldán també ha explicat que cerquen, de cara al curs vinent, un nou projecte per compartir amb l’alumnat de primer de les tres escoles vilanovines.

2n en dansa abril 18 (33)-v11


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by