L’Alzheimer Race celebra la 5a edició en el marc d’un cap de setmana esportiu compartit amb la Urban Runnig | ÀUDIO

19 Jul 2019

L’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA) ja ha obert inscripcions per a la caminada solidària que fan al setembre. Enguany, l’Alzheimer Race concretament serà el dia 22 de setembre, l’endemà de la Igualada Urban Running Night Show (IURNS) que enguany també se sumarà a l’esdeveniment solidari i per cada inscripció destinarà 1 euro a l’AFADA

Menchu Vélez i Núria Solà d'AFADA

Aquesta serà la cinquena edició de l’Alzheimer Race que organitza l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada i de la mà de l’AFADA. Un esdeveniment que continua creixent i enguany incorpora una novetat important, perquè si fins ara es desenvolupava només en una jornada -al llarg del matí de diumenge- enguany es desdobla en dues jornades: la de dissabte coincidirà amb la vuitena edició de la Igualada Urban Running Night Show (consolidat com un esdeveniment esportiu de referència al país) i la de diumenge, que serà pròpiament la caminada de l’AFADA. 

La secretària de l’AFADA, Menchu Vélez, treballadora social i directora de l’Hospital de Dia Sant Jordi, afirma que hi haurà molta oferta d’activitats al llarg del cap de setmana. Tot plegat començarà dissabte al matí amb propostes per als infants, a l’avinguda de Barcelona; a la tarda, hi haurà la Urban Running amb la doble cursa de 5 i 10km i diumenge, la caminada de l’AFADA que acabarà amb un concert.

La caminada començarà a les 10 del matí a la plaça del Mercat de la Masuca i cap a les 11h després del recorregut és previst el concert amb la Séptima Trastada, un grup que ja va acompanyar a l’entitat en la primera edició de l’Alzheimer Race i que no podia faltar en aquesta cinquena, un número especial.

La presidenta de l’AFADA, Núria Solà, valora de manera molt positiva el canvi d’enguany amb la col·laboració de la Urban Running que contribuirà a donar major visibilitat a la malaltia. I és que el principal objectiu de l’esdeveniment és sensibilitzar la població vers la malaltia, recollir fons, així com promocionar hàbits saludables i donar a conèixer alguns espais de lleure de la ciutat com l’anella fluvial. A més, cada any, diu, la participació ha superat les expectatives de l’organització.

Enguany l’objectiu és arribar al miler de participants a la caminada, assenyala Menchu Vélez, perquè l’any passat van ser més de 700 i cada any es superen. Per la seva banda, Núria Solà recorda que la matinal és una festa molt familiar i que és accessible a totes les edats.

Les inscripcions a l’Alzheimer Race i a la Urban Running ja estan obertes a ticketoci.net i l’organització fa una crida a inscriure’s ara i no deixar-ho pel darrer moment. 

El preu de la caminada de l’AFADA és de 10 € i inclou dorsal, bossa i samarreta. Fins el dia 22 d’agost també hi ha la possibilitat de comprar una equipació més tècnica, concretament un paravent que l’empresa TUGA ha dissenyat per l’esdeveniment al preu de 8€.

Tradicionalment la Urban Running Night Show se celebrava el mes de maig, però enguany aposta pel mes de setembre i s’inclou en el programa d’actes de celebració de la distinció d’Igualada com a ciutat europea de l’esport. 

És una proposta lúdica, comercial i esportiva amb nombroses activitats que mobilitzen milers de persones a la ciutat d’Igualada des de fa vuit anys. L’esdeveniment és impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i organitzat per l’empresa d’esdeveniments esportius Ocisport. 

A més, com dèiem en començar, se suma a l’Alzheimer Race i per cada inscripció es destinarà 1 euro solidari a l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA). 

Podeu trobar tota la informació sobre l’esdeveniment a la web urbanrunning.cat i les inscripcions ja estan obertes a ticketoci.net.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by