L’Associació de Germanor ja ha posat fil a l’agulla als viatges de Calcinaia i Amilly i al certamen de fotografia europeu | ÀUDIO

28 Feb 2019

L’Associació de Germanor de Vilanova del Camí ja ha posat fil a l’agulla a les activitats d’agermanament d’aquest any 2019. D’una banda, les dues visites de fidelitat als municipis agermanats: Calcinaia (Itàlia) i Amilly (França) i de l’altra, el certamen de fotografia europeu que cada any recull una mostra d’imatges dels municipis que comparteixen amistat

Josep Minguet 2

La idea és recollir imatges representatives dels països que comparteixen aquests vincles d’amistat. A banda dels municipis esmentats, cal afegir-hi Nordwalle (Alemania). Enguany el certamen està dedicat a Les Estacions.

Josep Minguet, un dels membres de l’Associació de Germanor afirma que es donarà prioritat a les imatges de Vilanova del Camí, però que es poden presentar altres representatives del país. Creu que davant el tema proposat, hi haurà força inclinació per les fotografies de paisatge.

La invitació s’ha fet arribar als aficionats a la fotografia, però el certamen està obert a tothom qui vulgui participar. Només cal enviar les obres abans del dia 28 de març per correu electrònic, a l’adreça: agermanament.vilanovadelcami@gmail.com

Entre totes les imatges rebudes l’associació farà una tria d’una vintena que seran les que s’exposaran en aquesta mostra itinerant, per les diferents ciutats d’Europa.

De fet aquest és el premi per participar al certamen, tot i que segons avançava Minguet volen pensar en algun petit obsequi per a tots els participants.

Viatges a Amilly i Calcinaia, el primer cap de setmana de juny i juliol

D’altra banda, pel que fa al viatge a les ciutats agermanades d’Amilly i Calcinaia, l’associació obre la possibilitat a participar de l’experiència tant a nivell individual com col·lectiu. En el cas que una entitat del municipi tingui interès de fer el viatge -encara que sigui per repetir- Minguet recomana comunicar-ho amb el màxim d’antelació, perquè normalment escolten les peticions dels municipis agermanats. 

El municipi de Calcinaia, ens explica Minguet, passa per un moment delicat, però no estan tancats a rebre propostes.

A Amilly (França), força més actius en l’agermanament, s’està treballant en la possibilitat de fer un torneig de futbol, però als vilanovins els agradaria que el tret de sortida fos aquí, al mes de setembre, per la Festa Major de Vilanova.

Les dates pel viatge de Calcinaia estan programades pel primer cap de setmana de juny, amb motiu de la celebració de Santa Ubaldesca. El mes següent, juliol, també el primer cap de setmana, és el torn d’Amilly i la Festa d’Europa.

En els darrers anys, en comptes de fer el viatge en autobús, l’associació tria l’avió com a mitjà de transport. Tot té però, els seus inconvenients i avantatges, perquè el desplaçament en bus és llarg i cansat, però també permet un major contacte i enriqueix l’experiència del coneixement de tot el grup, amb més caliu humà.

L’avió és més còmode i pràcticament surt al mateix preu, però és important fer la previsió i la compra de bitllets amb antelació.

L’associació vol implicar les escoles de primària en algun projecte educatiu d’agermanament

Pel que fa a la proposta d’implicar la comunitat educativa, concretament dins el cicle de primària, en els agermanaments, Minguet explica que no s’ha avançat tot el que voldrien, però que continuen treballant-hi. La idea és definir una proposta concreta per oferir, en algun dels cursos de primària, un projecte que es pugui instaurar de manera estable i que impliqui a l’alumnat any rere any, quan passin per aquest curs.

Dimarts de la setmana que ve, l’associació de germanor ha convocat una reunió amb les escoles i les AMPA per tractar de definir una mica més aquest projecte.

La reunió amb les escoles i les AMPA tindrà lloc dimarts, 5 de març, a l’Edifici d’Entitats.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by