L’Associació de Germanor prepara les visites d’estiu als pobles agermanats i l’exposició fotogràfica ‘Els colors d’Europa’ |ÀUDIO|

20 Mar 2018


L’Associació de Germanor comença a preparar-se de cara a les visites que faran com cada estiu, a les poblacions agermanades d’Amilly i Calcinaia. La primera estada està prevista pels dies 1, 2 i 3 de juny a terres italianes, amb motiu de Santa Ubaldesca, i la segona, a Amilly, el primer diumenge de juliol. Ara per ara, des de l’associació treballen amb els municipis agermanats per acabar de confirmar les persones que podrien acollir


Josep Minguet agermanament març18 (3)-v22

Josep Minguet de l’Associació de Germanor de Vilanova del Camí

Josep Minguet, un dels responsables de l’associació i veterà en aquest camí de germanor amb altres pobles europeus, explicava a Ràdio Nova que ja han començat a fer la difusió municipal, tant a l’Ajuntament com les entitats, d’aquestes visites que any rere any, permeten combinar una estada turística i cultural amb un component humà i comunitari, per estrènyer vincles d’amistat amb aquestes poblacions.

Un dels aspectes encara per determinar és el mitjà de transport “que dependrà del nombre de persones que finalment formin cadascuna de les delegacions i de les que decideixin viatjar en grup”. Minguet destacava, però, que un dels aspectes que més els motiva és poder sumar persones que vulguin fer aquesta experiència per primera vegada i afirmava que “tenen preferència i només cal que es posin en contacte amb l’entitat”.

Després de celebrar, l’any passat, el 25è aniversari de l’agermanament amb Calcinaia i de sumar ja més de quinze anys amb Amilly, l’Associació de Germanor vol promoure la participació i l’intercanvi escolar, en concret dels centres de primària. L’institut Pla de les Moreres ja fa 10 anys que ha establert lligam amb el Collège Robert Shuman, “però la participació de les escoles en els intercanvis és una mica més delicada”, diu Minguet, “per les dificultats del viatge dels infants”. Tot i així espera que la invitació feta a les Ampes i a les direccions dels centres doni algun fruit per treballar alguna activitat o proposta de relació o intercanvi.


L’associació fa una crida a la participació de la mostra fotogràfica ‘La vida al carrer’


Un any més des de l’Associació de Germanor també preparen altres activitats per animar la ciutadania a conèixer els lligams que ens uneixen amb aquestes poblacions europees. El més immediat és l’exposició fotogràfica que amb el títol genèric “Els Colors d’Europa” s’organitza des de fa alguns anys i compta amb la participació de cinc poblacions: Calcinaia (a Itàlia) Amilly i Noves (a França) Nordwalde (Alemanya) i Vilanova del Camí. Aquest any, la mostra porta com a lema “La vida al carrer”.

Des de l’Associació de Germanor conviden a la població a enviar fotografies i participar en aquesta mostra itinerant que es podrà veure en les diferents poblacions europees que la conformen, coincidint amb les festes que comparteixen amb els municipis agermanats. A Vilanova del Camí, doncs, és previst programar-la per la festa major.


Camara google icons

Cal fer arribar les fotografies abans del 15 d’abril al correu electrònic de l’associació que és: agermanament.vilanovadelcami@gmail.com