L’Associació de Germanor torna d’Amilly amb nous records i es prepara per fer d’amfitrió per la Festa Major |ÀUDIO|

11 Jul 2018

 


Amilly, la població francesa agermanada amb Vilanova del Camí ha tornat a acollir una delegació encapçalada per l’Associació de Germanor vilanovina en el marc d’una nova Festa d’Europa. Ha estat novament una oportunitat per trobar-se amb els municipis agermanats i compartir aspectes culturals i socials. La tercera cita crucial de l’any serà a Vilanova del Camí, com municipi amfitrió, amb motiu de la Festa Major


Josep Minguet Visita Amilly juliol 2018-720

Josep Minguet, un dels portaveus i responsables de l’Associació de Germanor ha fet un balanç positiu de la trobada i de l’experiència per a la delegació vilanovina. Eren setanta les persones que viatjaven des de la comarca, la meitat dels quals eren els membres dels Falcons de Piera que actuaven per petició d’Amilly a la seva festa. També estaven convidats a actuar des de l’Associació Ball Ainhoa i segons Minguet les demostracions d’uns i altres van ser molt reeixides.

Josep Minguet també ha destacat la interacció dels vilanovins acollits en famílies, un aspecte important de l’experiència per establir lligams personals i consolidar relacions, sobretot quan les persones viatgen per primera vegada als municipis agermanats.

La delegació vilanovina també va tenir un espai a la fira programada dins els actes de la Festa d’Europa, una plataforma publicitària pels municipis convidats que permet no només posar en el mapa els pobles agermanats, sinó també divulgar informació sobre aspectes econòmics, turístics, esportius, culturals… Els francesos van demanar a la delegació vilanovina aportar productes gastronòmics a la fira i van aconseguir portar representació de l’empresa d’ametlles Marmeles i de la cervesa artesana Espina de Ferro. Era sobretot una oportunitat per promocionar el municipi i la comarca, explica Minguet.

Associacio Ball Ainhoa a Amilly juliol2018-720

 

Tancada la segona visita als municipis agermanats de Calcinaia (Itàlia) i Amilly (França), l’Associació de Germanor ja es prepara per rebre les delegacions d’ambdós països per la Festa Major vilanovina, el primer cap de setmana de setembre. Encara no tenen llistes tancades, però compten poder fer-ho aviat i distribuir els visitants entre les famílies que estiguin interessades a acollir-los a casa.

Enguany es compleixen 26 anys de l’agermanament amb Calcinaia i gairebé 16 amb Amilly.

Aquests dies s’ha signat també el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Vilanova del Camí i l’Associació de Germanor, tema que va ser també motiu de debat polític al ple vilanoví per la reducció econòmica de la quantitat municipal destinada a aquesta iniciativa.

Visita Amilly juliol 2018 Falcos de Piera-v11


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by