L’EAP de Vilanova convida els escolars del municipi a “Recuperar la inspiració” i pintar un món sense fum | ÀUDIO

22 Mai 2019

L’Equip d’Atenció Primària de Vilanova del Camí ha convocat una nova edició del concurs de dibuixos en el marc de la XX Setmana Sense Fum. Aquest any, amb el lema “Recupera la inspiració” des de l’EAP conviden als infants des de P3 fins a sisè a participar al concurs que estarà obert fins el proper 29 de maig

pilar ibanyez i amalia gene - setmana sense fum2019 (9)

El dia 31 de maig és el dia Mundial sense tabac, i del 24 al 31 de maig es celebra la Setmana Sense Fum. L’EAP de Vilanova del Camí fa sis anys que, en el marc d’aquesta setmana, organitza un concurs de dibuixos obert als escolars del municipi.

L’objectiu, expliquen Pilar Ibáñez i Amàlia Gené, infermeres i part de l’equip organitzador de la Setmana Sense fum és el de sensibilitzar la població sobre la importància de no fumar. Influir en aquelles persones que fumen per tal que deixin aquest hàbit i en aquelles persones més joves per tal que no s’iniciïn amb la voluntat de poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

Ibáñez i Gené asseguren que, “a través dels dibuixos els nens són capaços de plasmar moltes coses i sovint, ens sorprenen amb la seva visió d’un tema com el consum de tabac, i fins i tot poden influir en el canvi d’hàbits”.

Els dibuixos es poden lliurar a les farmàcies o al taulell del CAP fins el proper 29 de maig a les 20:00 h

Els dibuixos, que poden fer-se seguint qualsevol tècnica artística, hauran de f presentar-se com a molt tard el 29 de maig, a les 20:00 h. Els treballs es podran lliurar a la recepció del Centre d’Atenció Primària o bé a qualsevol farmàcia del municipi: Cases, Massana i Mora Font.

Els dibuixos hauran de presentar-se en un paper DIN-A4 i al darrera s’hi faran constar les dades personals de la persona concursant: nom i cognoms, telèfon de contacte, curs i escola. Només es podrà presentar un dibuix per infant.

El Jurat, format per l’equip organitzador de la Setmana Sense Fum de l’EAP vilanoví, triaran el millor dibuix de cada curs i aquest any, com a novetat, també atorgaran un desè premi per al dibuix més creatiu. 

A banda d’aquesta iniciativa, l’EAP vilanoví ha programat diferents activitats per sensibilitzar i conscienciar la població sobre els perills que comporta el consum de tabac i tornaran a habilitar un espai informatiu al vestíbul del centre. Així mateix han previst convertir la sala d’espera de pediatria en una gran sala d’exposicions on es podran veure fotografies d’altres edicions de la Setmana Sense Fum. 

Com en altres edicions, l’EAP ha participat en la realització d’enquesta entre les persones usuàries del CAP vilanoví, que han remès al departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per tal de fer una radiografia de la població catalana respecte del consum de tabac i altres substàncies. Se n’han fet unes 40, explica Pilar Ibáñez, que se sumen a les prop de 3.800 que ha recollit el departament de Salut. Properament diu, es faran públics els resultats. 


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by