Les Ciutats de la Ciència i la Innovació celebren a Barakaldo una jornada per fomentar la construcció de ciutats igualitàries

01 Feb 2019
Silvia Caceres i Francisco Palacios Barakaldo

L’Ajuntament de Barakaldo i les Ciutats de la Ciència i la Innovació, entre les quals hi ha Vilanova del Camí, celebren avui una jornada de sensibilització i conscienciació que contribueixi a trencar els rols típicament masculins atribuïts a les activitats científico-tècniques i fomentar l’elecció de carreres científiques entre nenes i adolescents

Fins a Barakaldo han viatjat la regidora de Serveis Personals Sílvia Cáceres i el primer Tinent d’alcalde, Francisco Palacios, on participen en aquesta jornada que vol esdevenir un espai d’inspiració, desenvolupament i contribució a la visibilitat i enfortiment de les dones a través de la ciència i la tecnologia.

Sota el lema Mujeres, Innovación i Ciència, la jornada vol fomentar el diàleg i el debat sobre els reptes actuals i futurs per avançar en la construcció de “ciutats igualitàries”. La regidora Sílvia Cáceres ha explicat a Ràdio Nova que “durant la jornada està previst elaborar un seguit de recomanacions i propostes que abordin, des d’una perspectiva d’igualtat, les oportunitats que s’ofereixen des de la ciència i la tecnologia per millorar els serveis socials i el benestar de la ciutadania, la seva qualitat de vida i la conservació dels nostres pobles i ciutats”.

Els actes han començat aquest matí amb l’obertura institucional que ha anat a càrrec d’Amaia del Campo, alcaldessa de Barakaldo, Arantxa Otegui, consellera de Desenvolupament Econòmic del Govern Basc i Idoia Fernández, Vicerectora d’Innovació, Compromís Social i Acció Cultural de la UPV.

La primera xerrada s’ha centrat en la bretxa de gèneres en la investigació científica i tecnològica que ha abordat també la situació actual i els reptes de futur. I a continuació s’ha celebrat una taula rodona per parlar de Gènere i lideratge, i la igualtat d’oportunitats en els àmbits industrials, tecnològics i emprenedors.

Després d’una pausa s’ha reprès la taula rodona parlant de ciutats innovadores i intel·ligents que segueixin models equitatius i posteriorment s’ha fet una nova conferència sobre dones científiques del segle XXI.

La jornada ha acabat amb la lectura d’un manifest a càrrec de Diana Alonso, consellera tècnica i coordinadora de la Red Innpulso del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats; Juan Carlos Abascal, alcalde d’Èrmua i co-president de la Red Innpulso i Adrián Sánchez, conseller d’Universitats i Innovació de l’Ajuntament de Terrassa i co-president de la Red Innpulso.

barakaldo cartell

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by