Les entitats vilanovines tornen als fogons per oferir el sopar ‘Viu la tapa’ al passeig de la Indústria |ÀUDIO|

08 Jun 2018


La regidoria de Cultura ha organitzat per aquest dissabte, amb l’estreta col·laboració de les entitats vilanovines, una nova edició del “Viu la tapa”. La festa gastronòmica i social tornarà a convidar al veïnat a gaudir d’un sopar al carrer, elaborat per les pròpies entitats i basat en la degustació de tapes. Aquest any seran 7 les entitats que cuinaran més de 2.500 tapes que es vendran al preu d’un euro cadascuna


Imma Gonzalez Decide (1)-1200

La UCE Anoia, el Centro Cultural Casa de Andalucía de l’Anoia, l’Associació Cultural Camp del Rei, els Lacetanis MG, l’Esbart Dansaire Vilanova del Camí, Vilanova x la Independència i l’Associació de Germanor seran les encarregades de fer gaudir tothom qui vulgui acostar-se a viure aquesta edició de la festa, a partir de dos quarts de nou de la nit, al passeig de la Indústria.

La ubicació és la mateixa que l’any passat, després d’estrenar el canvi amb força encert. Segons la regidora de Cultura, Imma González “l’any passat ja va agradar molt fer la festa al mig del poble; el parc fluvial és un risc si plou, perquè pot quedar enfangat”. Aquest any l’emplaçament de les carpes serà una mica més a prop de la plaça Margarida Xirgu, on hi haurà l’escenari, per l’ambientació musical.

També aquest any es repetirà el doble punt de venda de tiquets, com l’any passat. El que no es pot evitar és que s’esgotin determinades tapes en pocs minuts, segons explica la regidora, “perquè no podem demanar a les entitats que assumeixin més quantitat; cadascuna farà entre 300 i 400 tapes en total”.

És per això que González afirma que el mèrit d’aquesta festa és completament de les entitats: “elles la treballen, perquè s’encarreguen de preparar les tapes i no en treuen un lucre econòmic; els diners que aporta l’Ajuntament és per pagar el menjar, però la mà d’obra i l’esforç el posen elles; així que no els podem demanar més”.


Un menú variat, però amb propostes que volen repetir l’èxit d’anys anteriors


Pel que fa al menú que oferiran les entitats serà variat. “Intenten posar-se d’acord per oferir tapes diferents i no repetir-se entre elles”, explica González.

Algunes, a més, ja són veteranes en aquesta festa i tenen clar quin és la proposta que els funciona. Així, les cases regionals aposten per plats i productes típics d’Extremadura i Andalusia, d’una banda: callos, prueba i oreja en salsa, i de l’altra salmorejo, pescaito i papas fritas amb pebrot; l’Esbart Dansaire, vol tornar a repetir èxit amb la botifarra; el Camp del Rei, optarà per la també popular Banderguesa i els hots dogs; els Lacetanis faran tapes de pernil i formatge, amb copa de vi; Vilanova x la Independència oferirà pinxos i postres, i l’Associació de Germanor: careta, xistorra, torradeta de sobrassada amb mel i musclos.

Viu la Tapa 2018-Guia-v11

 


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by