Les feministes de l’Anoia es coordinen i mobilitzen de cara a la vaga general de dones del 8M

05 Mar 2018

8MAnoia cartell-v11


Des de fa algunes setmanes, les feministes de l’Anoia estan creant espais de difusió i acció de cara a la vaga general i internacional de dones del 8 de març. Entre diferents propostes, hi ha algunes simbòliques per donar visibilitat i difusió a la vaga, com la penjada de davantals que també s’està fent a altres ciutats. Destaca, però, la manifestació convocada per dijous a les sis de la tarda, amb recorregut des de la Masuca fins al centre d’Igualada. També es secundaran les concentracions de les dotze del migdia, convocades davant les places dels Ajuntaments


Aquest cap de setmana, el col·lectiu 8MAnoia que s’ha constituït per promoure accions de cara a la vaga del 8M ha estat a la plaça del Mercat de la Masuca per fer difusió de la convocatòria, tot fent incidència en les diferents dimensions d’aquesta jornada reivindicativa que també proposa una vaga de cures per fer visible la desigualtat del temps que homes i dones dediquen a les cures, a les tasques de la llar, les compres… No es tracta només, doncs, d’una vaga laboral i estudiantil, sinó que també afecta aquestes dimensions: el treball domèstic, les cures i el consum.

També van dinamitzar un taller de davantals per animar les dones durant aquests dies a penjar-los a balcons i façanes com a reclam i recordatori de la vaga, i van repartir octavetes amb informació de cara a la manifestació unitària de dijous. Sortirà a les 6 de la tarda, des de la plaça la Masuca, i acabarà a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, amb concentració i lectura de manifest.


Una convocatòria de vaga mundial pel 8 de març que per primera vegada es podrà secundar legalment a Espanya


La vaga feminista està promoguda per la Comissió 8 de març, integrada per un conjunt de col·lectius feministes; entitats, associacions, moviments… Serà novament una convocatòria internacional, però per primera vegada es podrà secundar legalment a Espanya. Reclama treballar a favor de la igualtat i contra la bretxa salarial de gènere, la precarietat laboral de les dones i la cronificació de l’atur femení, però també es un crit global contra els assassinats masclistes i les agressions sexuals.

La Plataforma Feminista de l’Anoia va organitzar una trobada a La Cooperadora el passat dissabte 24 de febrer, amb la finalitat de compartir informació, posicionaments i reflexions entorn a aquesta convocatòria.

Així, va aplegar representants de La Trabala Transfeminista, l’assemblea de dones, lesbians i trans de l’Anoia, i d’altres joves que des de diferents col·lectius, han constituït un espai comú, el 8MAnoia, per emprendre accions concretes de cara a la vaga feminista i per tant, en sintonia amb la Comissió 8 de març.

A la trobada, també hi havia representació sindical que han acordat posicionaments diferents: d’una banda el sindicat CGT que juntament a altres sindicats com la CNT, Intersindical i COS, donen suport a la convocatòria de vaga general tot el dia, i de l’altra la UGT i CCOO que han optat per aturades parcials, de dues hores per torn: o bé d’11:30 a 13:30 h o bé de 16 a 18 h. Ambdós estan garantits per la llei i són les dones les que podran triar, a l’hora de secundar aquesta vaga.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by