L’Escola Pompeu Fabra viu una jornada enriquidora des del ‘RESPECTE’, l’eix transversal d’aquest curs

08 Feb 2019
Escola Pompeu Fabra jornada respectem feb19 (2)

Aquest dijous ha estat un dia diferent i especial a l’Escola Pompeu Fabra. Durant aquest curs 2018-2019 tot el centre està treballant l’eix transversal “Des del RESPECTE, tot és possible!”. Segons afirmen des de l’equip directiu ha estat “un d’aquells dies que recordaran pel seu esperit emocional i reflexiu”

Han pogut entendre les diferències, i no discapacitats, sinó les capacitats diverses i diferents de tots i cadascun, les que ens fan especials, útils i singulars, i que com assenyalen des del centre “plegats, coordinats i col·laborant, ens permeten crear una societat plural i que respecta la diversitat”.

L’escola ha gaudit d’una macro gimcana amb proves que han permès a l’alumnat posar-se al lloc d’aquelles persones amb altres capacitats: activitats sensorials sense poder escoltar o veure; proves per col·laborar en equip, com el mural cooperatiu, i la construcció de torres amb caixes o el quiz (un joc de preguntes i respostes per entendre què és el respecte).

A les aules, l’alumnat ha reflexionat sobre el valor del respecte i han escrit una reflexió conjunta per compartir-la a la cloenda de la jornada educativa. A més, hi ha hagut un fi de festa amb la col·laboració de l’AMPA i de mares ajudants que han fet possible la Xocolatada solidària. Una proposta organitzada per l’Hospital de Sant Joan de Deu per tal de recaptar diners per a la investigació del càncer infantil.

Com a escola, han afegit uns tradicionals pastissos solidaris, col·laboració de mares/pares de cada grup-classe, per a aconseguir una bona recaptació per aquesta bona causa. Un cop ha finalitzat l’acte, les famílies, han pogut comprar els pastissos i la xocolata desfeta i s’han aconseguit 447€.


Àrea informativa dedicada a l’Escola Pompeu Fabra


Durant la jornada també hi ha hagut el moment d’unir-se per demostrar el  compromís pels valors, pel RESPECTE a les persones i a l’entorn, pel desig de conviure en una societat respectuosa i col·laboradora. Per això, han organitzat un
tancament especial, amb una foto aèria (gràcies a la col·laboració del “Sisco”, pare de l’escola) on tots han format part de la paraula RESPECTE, dibuixada al terra de la pista.

Des de l’escola han donat les gràcies i felicitat a Àuria grup, als seus monitors i responsables que els han ajudat a organitzar la macro gimcana i, “sobretot, als usuaris, que han ofert el seu temps, la seva dedicació i les ganes i il·lusions donant suport a les diferents proves organitzades”.

També han agraït a l’AMPA, a les mares col·laboradores i a les persones que han contribuït a fer passar aquests moments especials a tota l’escola.

Segons afirmen des de l’equip directiu en aquesta jornada han après que el respecte va més enllà de la tolerància de les diferències: “també, en el dia a dia ens cal per tractar bé a les persones, als nostres companys, per ajudar-los quan ho necessitin, per estendre la mà i aixecar-nos i per aconseguir una escola solidària, col·laboradora i respectuosa, com ho som!”.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by