L’Espai Jove Can Muscons es prepara per la celebració de l’Orgull LGTBIQ+

14 Jun 2019
Activitats Orgull LGBTIQ+ Cartell

Aquest mes de juny l’Espai Jove Can Muscons acollirà un seguit d’activitats en motiu de la celebració del 50è aniversari del 28 de juny, dia de l’Orgull LGTBIQ+. Aquest dia, es commemoren els conflictes violents que van tenir lloc el 1969 a Nova York entre la comunitat LGTBIQ+ i la policia de la ciutat a l’icònic bar d’ambient “Stonewall Inn”. Des d’aquella data, cada any, el col·lectiu ha sortit al carrer per, de forma pública, instar per la tolerància i la igualtat de les persones lesbianes, gais, bisexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere socialment marginades i oprimides

Can Muscons, acollirà un seguit d’activitats enfocades a treballar aquestes diversitats. La primera serà aquest proper dimarts 18 de juny a les 19h amb el taller “En la varietat està el gust” on Enruta’t l’entitat que el duu a terme busca crear un espai d’intimitat on conèixer i donar visibilitat a lesbianes, gais, bisexuals, trans* i a persones no binàries.

Compartiran vivències pròpies, que ens permetran reflexionar i qüestionar les rígides normes masclistes sobre la identitat de gènere i l’orientació afectiva i sexual. Com ells mateixos manifesten: “Serà commovedor, profund, bonic i trencarem uns quants estereotips pel camí!”

La segona proposta, es durà a terme el dijous 27 de juny també a les 19h de la tarda, de la mà de Daddario, un jove vilanoví que ha esdevingut un referent del fet LGTBIQ+ al municipi i sobretot a les xarxes socials (@ddriow), on compte amb nombrosos followers. Daddario explicarà com ha viscut formar part del col·lectiu així com quina realitat ens trobem avui en dia en la matèria.

Durant tot el mes de juny, L’Espai Jove Can Muscons també destinarà l’exposició mensual sobre el Dia de l’Orgull on, els i les joves, poden descobrir els orígens d’aquesta celebració, algunes curiositats i tenen un seguit de propostes per explorar en aquest àmbit: pel·lícules, series, youtubers de referència, llibres… tots ells de temàtica LGTBIQ+.

D’altra banda, el passat dilluns 10 de juny es va repetir amb tot l’alumnat de 4t d’ESO de l’INS Pla de les Moreres, l’Exposició interactiva Tabú.cat que, entre d’altres aborda quin és el rol dels joves davant les relacions afectives, quin és el concepte de masculinitat que trobem més acceptat a la societat, com afecta a les companyes la violència masclista o conceptes, més concrets, com el sexting o el sexpreading a través dels smartphones.

En resum, un seguit de propostes per donar visibilitat als drets i llibertats del col·lectiu de persones lesbianes, gais, bisexuals, trans*, intersexuals i queers.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by