L’INS Pla de les Moreres acomiada un curs d’Excel·lència amb la festa de Graduació | ÀUDIO

21 Jun 2019

Can Papasseit acollirà el proper dijous 27 de juny la festa de Graduació de 4t d’ESO i la de Batxillerat de l’Institut Pla de les Moreres. Un acte durant el qual es lliuraran els Premis Excel·lència i el del Pla d’Empresa, que compten amb el suport i la complicitat de l’Ajuntament de Vilanova del Camí

pep marti director institut (5)
Pep Martí, director de l’INS Pla de les Moreres

Institut Pla de les Moreres

Àrea informativa dedicada


La sala s’omplirà dues vegades. La primera a les 19:30 h amb la cerimònia de 4t d’ESO, i la segona, a les 21:00 h amb el comiat de l’alumnat de batxillerat.

Aquests darrers dies d’escola són estressants, afirma Pep Martí el director de l’Institut Pla de les Moreres, però també de molta alegria, perquè tota la feina planificada arriba a la seva fi. Són dies per fer reports i valoracions del curs, de les activitats, dels objectius assolits, i “les percepcions”, diu Martí, “són més que positives”.

El curs 2018-2019 deixa un pòsit important de fites assolides, destaca el director de l’institut vilanoví. Fa dos cursos van començar a participar en diferents concursos literaris com el de Coca-Cola, on van premiar dues alumnes del centre. Aquest any, no hi ha hagut sort en el Coca-Cola, però en canvi han rebut dos premis Sambori, un al Pissiganya de Poesia Visual Joan Brossa i 2 premis Argó de la UAB. També han tornat a fer ple en la prova B1 de francès on els 11 alumnes que s’hi ha presentat han tornat amb el certificat.

L’institut vilanoví ha apostat aquest curs 2018-2019 per treballar, des de l’assignatura optativa de música, en diferents projectes, un dels més importants ha estat la creació d’un musical, una experiència que ha superat qualsevol expectativa del centre. Grease, una icona del cinema musical, va omplir Can Papasseit fins a sis vegades.

Aquest curs han duplicat el nombre de participants en la trobada de Corals de Secundària, passant de 55 alumnes a 115. I també s’ha aconseguit portar el recital de Corals de la comarca a Can Papasseit, un acte que tradicionalment es feia a l’església de Santa Maria.

Els premis i reconeixements, explica Pep Martí, són una manera de visualitzar i reconèixer l’esforç dels estudiants i un estímul molt potent per convidar-los a seguir en aquesta línia.

Amb aquest mateix objectiu és que es lliuren els Premis Excel·lència, sis en total, un per a cada nivell, malgrat que hi ha prop de 40 aspirants. Els premis, que compten amb el suport  de l’Ajuntament de Vilanova del Camí consten d’una tauleta i d’un llibre. L’alumne de 2n de batxillerat també obté la gratuïtat de les proves de selectivitat.

Durant la cerimònia d’aquest pròxim 27 de juny, també es lliurarà el Premi al millor Pla d’Empresa, un projecte que es desenvolupa des de fa anys a l’institut com una modalitat de batxillerat que lidera Fina Castells amb el suport i la complicitat de l’àrea de Promoció Econòmica. La propera setmana es farà la selecció dels projectes finalistes en una acció coordinada entre Promoció Econòmica i la professora Fina Castells.

“Continuem treballant”, explica Pep Martí, “perquè la gent conegui i cregui en el nostre projecte”. En aquests darrers 20 anys, l’Institut ha canviat molt. Un dels objectius que vertebra la direcció del centre és que estigui molt vinculat al poble. Explicar, mostrar les activitats que es fan, els projectes en els quals es treballa buscant una simbiosi amb el municipi: “treballem per ser, també, un dels referents culturals de Vilanova, un projecte que hem de teixir conjuntament amb les famílies i l’administració”.

Signatura del conveni 2019 amb l'Institut d'Amilly

Fa poques setmanes que Ajuntament i Institut, amb l’acompanyament dels representants de l’AMPA van signar un conveni de col·laboració en què es van definir algunes línies i projectes de treball comú. Aquest conveni, explica Pep Martí, és un compromís important de l’Administració i del centre en el marc del qual es consoliden projectes com el d’intercanvi lingüístic amb Amilly, el Teatre i els premis excel·lència.

Martí també ha valorat amb satisfacció que la regidoria d’Educació, amb Eva Vadillo al capdavant, hagi adquirit un compromís en ferm per contribuir a equipar la nova biblioteca del centre. Un nou objectiu assolit recentment  ja que aquesta mateixa setmana acabaven d’instal·lar-se els nous prestatges.

Nous prestatges per a la biblioteca Institut Pla de les Moreres

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by