Luis Fernando Espelta Infante és de l’Uruguai. Va arribar a Espanya l’any 2003, després que al seu país li robessin el negoci, un bar-restaurant, que regentava. Va vendre les poques pertinences que tenia i va arribar amb la seva família a Sant Boi de Llobregat on vivia part de la família del company de la seva filla
En una visita a Igualada, on també hi tenia família, va sorgir l’oportunitat de treballar en la reforma elèctrica d’El Farolillo, i és que Luis Fernando Espelta, havia fet enginyeria electrònica al seu país. “Vaig venir al país amb ben poca cosa, així que vaig haver de comprar un tornavís i unes alicates al Bicoca, per poder fer la reforma que em demanaven” recorda amb enyorança en Luís.
Els propietaris d’El Farolillo van saber que Espelta tenia experiència en el sector de la restauració i van oferir-li l’oportunitat de treballar al local d’Igualada. Al principi, diu Luis Fernando, no li va entusiasmar la idea però finalment la possibilitat de tenir un contracte el va seduir i va treballar a Igualada durant 9 anys.
Després de la jubilació de Valentí a Vilanova del Camí, li van proposar fer-se càrrec d’aquest local, i així és com va encetar una nova etapa al capdavant d’El Fanalet del carrer Santa Llúcia, número 3. “Vaig llogar el local actual i el del costat, pensant en la possibilitat d’ampliar en un futur”. “Vaig endreçar i adecentar el local i vaig ampliar la carta amb nous entrepans. En aquests moments n’ofereixo 18 de diferents” explica orgullós Luis Fernando.
I és que com diu Luis F. Espelta, “els gustos i les preferències dels clients va canviant i cal estar molt atent” “Crec que l’ampliació de la carta m’ha servit per recuperar gent que feia molt de temps que no venia al Fanalet”. “He recuperat, per exemple, famílies i també joves que venen sols, sense el grup”.
Al Luís li agrada innovar i introduir nous entrepans “noves experiències”. L’entrepà estrella, assegura continua sent el llom amb formatge, però ha fet altres variacions que també tenen molta sortida com el llom amb foigras, el llom amb roquefort o “el serranet que el faig amb llom, pernil del país, bacon i pebrot vermell”. També ofereix el de botifarra de calçots, “tot i que aquest és un entrepà de temporada”, apunta.
Les preferències, explica Luis F. Espelta, també canvien amb l’edat. “Els nens, induïts pels seus pares demanen el d’hamburguesa i els pares s’inclinen més pel frankfurt o el bratswurt, que els joves ni coneixen”
Aquest uruguaià afincat a Vilanova del Camí, creu que el valor afegit d’El Fanalet són els productes de qualitat que ofereix en la seva carta. “l’entrepà potser surt una mica més car que a d’altres establiments però la gent agraeix el pa fresc del dia, l’entrepà amb pa calent, i l’atenció al públic , que és el que ens fa diferents”
El Fanalet obre de dimecres a diumenge, tot i que durant la setmana ho fa únicament a la tarda. Després de Setmana Santa, explica Espelta, ampliarà l’horari comercial i obrirà de dimarts a diumenge.