Manualitats, percussió i foc per celebrar el desè aniversari d’Els Cabrons |ÀUDIO|

18 Mai 2018


Els Cabrons de Vilanova del Camí celebraran el desè aniversari de l’entitat amb un seguit d’activitats que han preparat per aquest dissabte 19 de maig. Manel Blanco, Emilio Aguilera i Núria Navarro han fet una valoració d’aquests 10 anys de l’entitat que va néixer, diu Blanco, de zero i en un municipi on no hi havia cap altra experiència similar i sense cultura de foc. Estan satisfets perquè en aquesta dècada han pogut crear una secció adulta i un altra infantil, un grup de batucada i consolidar el Dia del Cabró


cabrons de Vilanova (4-1200)

Malgrat que en aquests 10 anys, l’entitat ha posat en marxa diferents projectes i accions, tenen un repte pendent, incorporar una bèstia. Són conscients que això té un cost molt elevat i per aquest motiu, diu Núria Navarro, voldrien eixamplar el nombre de persones associades i cercar algun patrocinador que ho faci més assequible.

Els actes del Dia del Cabró, aquest dissabte, s’encetaran amb una exposició efímera sobre aquests 10 anys de Cabrons que ha comptat amb la col·laboració de les escoles Pompeu Fabra, Joan Maragall i Marta Mata. Els nens i nenes, explica Emilio Aguilera, han preparat dibuixos i altres elements com màscares per il·lustrar la història dels Cabrons i la cultura del foc.

El Dia del Cabró ha programat una matinal amb diferents activitats infantils que comptaran amb l’actuació de MiniXamba Camp del Rei, i diferents tallers de manualitats. La quitxalla, explica Núria Navarro, podrà participar en un taller de màscares, un pinta cares, una pista americana, un taller per fer punts de llibre o un altre per fer porta llapissos. També tindran oportunitat de conèixer els Nins, uns titelles que han confeccionat des de la colla de diables.

Arribant al migdia, les activitats dels infants deixaran pas a les dels adults amb els Jocs Burrus i una vermutada  i a la tarda, a partir de les sis, s’encetarà la cercavila infantil de foc i percussió que començarà a la plaça del Mercat fins a l’Escola Joan Maragall. En aquesta cercavila, concreta Aguilera, hi participen 5 colles convidades: els Tabalers de Sarrià, els Diabòlics Músics de Sant Boi, el Tro de la Falguera, Cabrons i Bruixes de Centelles i MoltaXamba Camp del Rei.

Les colles oferiran una actuació estàtica i tornaran a pujar fins a la plaça del Mercat en Tabalada on s’estrenarà un grup de tabals local, els Tabals dels Cabrons, que actuaran per primera vegada. Segons ha explicat Núria Navarro a La Carmanyola de Ràdio Nova, el grup havia ofert fins ara música tradicional i ara s’estrena amb batucada.

A les 10 del vespre tindrà lloc l’espectacle del IV Dia del Cabró i una carretillada a càrrec dels Cabrons de Vilanova i els Cabrons i Bruixes de Centelles. La festa s’acabarà amb una sessió de Dj que anirà a càrrec de Dj. Vivaro, un membre de la colla d’Els Cabrons.

Els Cabrons de Vilanova han convocat per a dissabte un Concurs de fotografies a Instagram. Núria Navarro ens explica que per participar, només cal pujar 5 fotografies realitzades entre les deu del matí i les vuit del vespre amb l’etiqueta #diadelcabro18. El Jurat lliurarà tres premis: el primer serà un cap de setmana, el segon una samarreta del desè aniversari i el tercer un mocador de coll d’Els Cabrons.

Pendents del cel, des de l’entitat, busquen alternativa per si la pluja fa acte de presència dissabte a la plaça del Mercat, en aquests cas, es plantegen suspendre les activitats i tornar-les a programar més endavant.

Dia del cabro-2018-cartell-v11