Continuem celebrant la Setmana del Comerç i continuem al Mercat Municipal de Sant Hilari on avui visitem la Charcutería Mari Carmen, la parada que regenta la Mari Carmen Peláez Sánchez. Conversem amb aquesta emprenedora nata de com va adquirir el negoci i els canvis que ha anat introduint a la parada amb l’objectiu de servir més i millor als seus clients
Dimecres, 16 de maig de 1984, aquesta és una data que Mari Carmen Pélaez no podrà oblidar mai. Va ser el dia que va obrir la parada al Mercat de Sant Hilari el mateix dia que s’inaugurava aquesta instal·lació municipal. Feia vuit anys que treballava en una altra carnisseria i la família la va a animar a iniciar el seu propi negoci. Reconeix que va ser una aventura i que el més fàcil va ser muntar la parada.
Al principi, explica Mari Carmen, només els permetien vendre carn i elaborats de porc i embotits perquè cada parada estava especialitzada en un producte: formatges, corder, porc… Fins que les demandes de les parades, que defensaven una diversificació de productes va convidar a l’Ajuntament a modificar el reglament vigent.
Des d’aleshores, explica Peláez, treballen altres tipus de carns i fan altres elaborats tenint en compte les tendències del moment. “Es nota que la gent vol menjar millor i més sa”, i això la motiva per crear nous productes com les hamburgueses de pollastre amb pastanaga i carbassó que han estat tot un èxit.
També les fa amb espinacs i fins i tot li han demanat que inventés les hamburgueses sense carn per a les persones que segueixen una dieta vegana. Així és com ha creat les hamburgueses amb pasta de cigrons amb verdures variades que tenen molt bona acollida, assegura.
“Els clients”, diu, “confien en nosaltres perquè saben que treballem bé, que cuidem la neteja i l’ordre, que només utilitzem productes de qualitat. Ens interessa donar al client el millor del què tenim perquè en quedi satisfet i torni i perquè ho expliqui i es vagin afegint nous clients”.