El restaurant pedagògic l’Atelier ha organitzat per al proper 11 de desembre un acte solidari amb la Marató de TV3, que recordem, enguany es dedica a la diabetis i l’obesitat, dues malalties metabòliques que afecten una de cada quatre persones. Es tracta d’un tast de vins solidaris, un acte en què participaran Guillem Piñol de Vins Guillem i Olga Rovira, una emprenedora igualadina que ha creat el sushi català.
Nascut al Pla del Penedès, Guillem Piñol, va estudiar sommelieria al CETT i Viticultura i enologia a Espiells. Al 2012 crea Guillem distribucions, empresa de distribució de vins i caves al Baix Llobregat i l’Anoia. Reneix així un negoci familiar de quatre generacions dedicades al món del vi i la destil·leria. L’any 2014 Guillem Piñol elabora el seu propi cava, Guillem Eligere, que en llatí significa escollit i elegant, a partir de les varietats més elegants de la zona del Montserratí. Més recentment ha fet realitat el segon projecte: una gama de vins anomenats Instants amb mi, nascuts de l’amistat, la pintura i la consciència social, segons ha explicat Piñol a La Carmanyola de Ràdio Nova.
Piñol presentarà en aquest tast el cava Eligere i els tres vins Instants amb mi que es maridaran amb sushi català, un invent gastronòmic idea de l’igualadina Olga Rovira. Rovira té una xarcuteria al Mercat de la Massuca des d’on ha anat introduint aquest producte autèntic i inèdit a Catalunya i al món, però que ha tingut molt d’èxit entre la clientela sobretot a partir del premi a la innovació que va guanyar a la darrera edició del Barcelona Degusta.
Per aquest acte, Rovira prepararà diferents makis, sushi elaborat sense peix cru ni soja, aptes per a diabètics i utilitzant productes de proximitat, de molta qualitat i confiança. Un dels secrets que confirmen el seu èxit.
Tot i que durant el tast solidari els professionals faran propostes concretes de maridatge, Olga Rovira ha anunciat que portarà altres varietats i sabors per oferir la possibilitat als participant de fer altres combinacions. Perquè com diu Guillem Piñol, “els professionals poden donar certs paràmetres, però després el paladar i les sensacions són diferents en cada persona”. En última instància diu Piñol, volen que les persones que hi participin puguin experimentar, provar i compartir experiències i emocions.
Un dels objectius d’aquest acte, a banda de la seva vessant solidària, és aproximar la passió per la gastronomia a les persones. Ruth Vidal, formadora de l’Escola Pia, l’organitzadora de l’esdeveniment, està convençuda que aquesta serà una vetllada per gaudir amb els amics i la família.
Olga Rovira ha inventat més d’una vintena de makis, petites creacions fetes a partir d’arròs i alga nori i combinacions com la de codonyat amb tomàquet i formatge; la de foie amb panses i melmelada d’ametlles; o el d’escalivada amb anxoves, entre altres gustos, per què tothom pugui experimentar el que ella anomena “un orgasme gastronòmic”.
Per participar en aquest tast de vins solidari, s’ha marcat un preu de 5 €, dels quals una part important, 4,60 es destinaran a la marató i la resta, 40 cèntims es farà arribar a DINCAT és una organització sense ànim de lucre que agrupa 300 entitats al servei de persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.
Recordem que aquest tast de vins solidaris amb la Marató de TV3 i amb l’organització DINCAT tindrà lloc el proper divendres 11 de desembre, a dos quarts de nou del vespre, a la Sala d’Actes de l’Escola Pia d’Igualada. Una excel·lent oportunitat per col·laborar amb dos projectes solidaris, per tastar uns vins nascuts de l’amistat, la pintura i la consciència social i maridats amb deliciosos mossos de productes autòctons i de qualitat.
Les entrades es poden adquirir a la parada de l’Olga Rovira, al Mercat de la Massuca, a l’Ajuntament d’Igualada, a l’Escola Pia i al restaurant l’Atelier, al Centre d’Innovació Anoia.