Més de 150 infants participaran al campionat de kates de Tai-jitsu aquest dissabte a Can Titó | ÀUDIO

31 Gen 2019

Aquest dissabte el poliesportiu de Can Titó acollirà el campionat de kates de Tai-jitsu que organitza el Club Budokan de Vilanova del Camí. Una competició que sumarà la participació de set clubs catalans i més de 150 nens i nenes

pere soler director budokan-v22

Pere Soler, director del Club Budokan Vilanova

El campionat individual de kates es farà per categories, des d’iniciació amb nens i nenes de 3, 4 i 5 anys, fins als absoluts, de 17 anys, i començarà a les 9:00 h.

Un dels aspectes més destacats d’aquesta competició, explica Pere Soler, director del Club Budokan Vilanova, és que permet observar – a través de les kates- l’evolució formativa dels alumnes des que comencen amb 3 anys fins que pràcticament són adults.

Les kates són moviments predeterminats que tots els alumnes han de fer igual, explica Pere Soler. Durant el campionat, el Jurat valorarà tot un seguit d’aspectes com la correcta execució de l’exercici, la capacitat atlètica, la plasticitat i l’actitud entre altres.

Els alumnes més petits, explica Soler, faran els exercicis guiats pels alumnes més grans, seguint el concepte d’ajuda i transmissió de coneixements que es treballa en totes les arts marcials.

Aquesta competició, afegeix Pere Soler, permet treballar aspectes com el control de la por escènica, un aprenentatge molt positiu que podran utilitzar en altres àmbits de la vida.

Malgrat que és una competició, el pòdium és el menys important assegura el director del Budokan, que  ha  explicat que hi haurà medalla per a tots els participants.

Pere Soler ha convidat a tothom a anar a Can Titó dissabte al matí per gaudir del Nihon Tai-jitsu, una disciplina molt útil en la formació i el desenvolupament de l’infant.

cartell campionat kates