Noemí Trucharte espera que aquest mandat sigui més plàcid i constructiu i estén la mà als partits per consensuar temes importants | ÀUDIO

15 Jul 2019

Avui fa un mes des que es va constituir el nou Ajuntament. Els resultats de les eleccions municipals del 26M van establir el repartiment dels 17 regidors vilanovins, amb una important majoria del PSC, 8 regidors, 4 per a la segona força, V365, 3 per a ERC, 1 per a Vilanova Alternativa i 1 per Junts per Vilanova. El resultat oferia, -aritmèticament parlant- diferents escenaris però finalment Noemí Trucharte, va ser investida Alcaldessa el passat 15 de juny i el PSC serà qui governarà amb minoria, aquest mandat

Noemi Trucharte

El camí fins aquí, assegura Trucharte, no ha estat fàcil, les confrontacions i els atacs gratuïts no agraden a la gent que aquest 26M “ha castigat” els que no han fet una política constructiva.

Aquest mandat, continua dient l’Alcaldessa, espera que “sigui més plàcid, més tranquil i més productiu i que amb els partits de l’oposició puguem treballar plegats i trobar consensos perquè aquests partits també representen una part important de la població”.

En aquest primer Ple del mandat en què s’aprovava el cartipàs però també la modificació de la plantilla orgànica amb la contractació d’un càrrec de confiança així com les retribucions dels càrrecs electes, va prosperar gràcies a l’acord amb Junts per Vilanova. Un acord que Noemí Trucharte ha volgut desvincular d’altres pactes supramunicipals i que assegura que és puntual.

L’Alcaldessa vilanovina ha començat a negociar el pressupost de 2019 amb els diferents partits i assegura que continuaran estenent la mà a totes les forces polítiques amb l’objectiu d’aprovar aquest punt amb el màxim consens.

Tot i que només ha passat un mes des del Ple d’investidura, Noemí Trucharte explica que s’està dissenyant un Pla de mandat on la prioritat és el benestar de les persones, i en aquest sentit dues àrees importants seran Serveis Socials i Esports.

Aquest dies s’estan enllestint alguns dels projectes que s’havien iniciat durant el mandat anterior. Fa uns dies es va signar la reparcel·lació del PMUr3 i a partir d’aquest dimarts, el projecte estarà en exposició pública fins el pròxim 17 d’agost. El podreu consultar al web municipal.

L’Alcaldessa diu que les obres podrien començar abans que acabi el 2019 i que el trasllat de la primera empresa al sector, que es preveu que sigui Mercadona, es farà durant el segon semestre de 2020. Tot i així, Noemí Trucharte assegura que els promotors estan buscant altres empreses –franquícies- perquè s’instal·lin a la zona.

Fa poques setmanes, des d’alcaldia, també es comunicaven millores en algunes places i espais de lleure del municipi i també s’han executat les obres de millora de les pistes de tennis, que a partir d’ara ja poden acollir competicions federades.

Altres actuacions pendents del mandat anterior com la urbanització de l’exterior de Can Muscons s’espera que comencin en breu i d’altres, com la connexió de la Ronda Sud amb el barri La Pau, es preveu que sigui en pocs dies així que s’acabi la instal·lació de la senyalització pertinent.