Nova onada de calor i risc extrem d’incendi a l’Anoia

24 Jul 2019
incendi cami can muscons juliol19 (2)
Incendi a Vilanova el passat 1 de juliol

Aquesta setmana s’ha iniciat una nova situació d’onada de calor -la tercera d’aquest estiu- que inclou la comarca de l’Anoia i bona part del país

Aquest dimarts les temperatures han fregat els 40ºC amb una baixa humitat, a la comarca de l’Anoia. Segons l’Observatori de Pujalt, aquest dimecres i dijous no pujaran més, però les temperatures es mantindran elevades. Divendres es preveu que comencin a baixar.

Precisament per les altes temperatures i la baixa humitat, el Departament d’Agricultura ha decidit activar el Nivell 3 del Pla Alfa a 73 municipis de 10 comarques catalanes, entre aquests els de l’Alta Anoia, on hi ha risc extrem d’incendi. La resta de la comarca està en el nivell 2.

El cos d’Agents Rurals conjuntament amb Mossos d’Esquadra i ADF efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es farà un control pel molt alt risc d’incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d’incendi.

Un petit incendi crema una zona de matolls molt a prop del barri La Pau de Vilanova del Camí

Incendi aquest dimarts 23 de juliol a Òdena

I parlant d’incendis, aquest dimarts, va cremar una zona de matolls a Òdena, molt a prop del barri de La Pau de Vilanova del Camí. 

Segons els primers indicis, el foc s’hauria originat arran d’uns treballs amb metalls en un recinte industrial de la zona. L’incendi també ha cremat una caixa de camió buida.

En l’emergència hi van participar sis dotacions dels Bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Local d’Òdena i Policia Local de Vilanova del Camí.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by