Pautes bàsiques d’autodefensa per a dones en un taller organitzat pel Club Budokan i l’Ajuntament |ÀUDIO|

05 Mar 2018


Aquesta setmana arrenquen els actes de commemoració entorn al 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Se n’han programat un ampli ventall a l’Anoia des de les institucions i les entitats del territori. A Vilanova del Camí hi ha tres activitats programades aquesta setmana, la primera de les quals es fa aquest mateix dimarts. El Club Esportiu Budokan i l’Ajuntament vilanoví, des de les regidories d’Igualtat i Esports, han organitzat un taller d’autodefensa personal per a dones. El director del Club Budokan Vilanova, Pere Soler, ha explicat a Ràdio Nova que la formació s’ha pensat sobretot en forma de simulacions de situacions de perill o d’atac per facilitar pautes bàsiques d’autodefensa


pere soler director budokan-v22

Els monitors del centre, que comptaran també amb la col·laboració d’alguns alumnes cadets, explicaran “com fer servir instruments i objectes quotidians que sovint duim a sobre, o bé elements de la pròpia vestimenta i complements, o bé dins la bossa de mà, que ens poden servir per defensar-nos; des d’un mòbil a unes claus”. A més, durant la classe també es donaran algunes pautes de moviment o desplaçaments per prevenir l’agressió directa.

En resum, segons Soler, “el taller vol donar una mica llum al tema de l’autodefensa, perquè sovint també hi ha publicitat enganyosa al respecte”. En aquest sentit, reconeixia que amb una classe no n’hi ha prou i que “l’autodefensa no deixa de ser una activitat física i que cal entrenar-se per poder provocar una bona reacció davant una acció negativa”, sobretot per evitar la paràlisi que és una de les tres reaccions naturals, juntament a la fugida o l’enfrontament, davant un atac.

El taller es farà a l’aire lliure, a la plaça del Mercat, entre 2/4 de 7 i 2/4 de 8 del vespre. Està obert a totes les dones, sense distinció d’edat. Es recomana portar roba esportiva. 

Taller Autodefensa 8 de març 2018-v1


El Club Budokan es prepara per acollir el Campionat de Catalunya


D’altra banda, després de celebrar el Campionat de Katas Individual de Nihon Taijitsu, Pere Soler ens explicava a La Carmanyola que el CE Budokan es prepara per al Campionat de Catalunya i amb la mirada posada en el Campionat d’Espanya. La trobada entre clubs del passat 25 de febrer, va ser molt reeixida i va aplegar 130 participants, alguns vinguts de clubs de Tarragona i fins i tot amb participació d’un club de Saragossa.

El pròxim 14 d’abril, el club acollirà a Vilanova del Camí el Campionat de Catalunya des d’on ha de sortir la Selecció Catalana que competirà els dies 26 i 27 de maig a Madrid, en el Campionat d’Espanya.

Com afirma Pere Soler, ara ve l’època més forta de la temporada, no només pels campionats, sinó perquè a finals de juny hi ha els exàmens de grau”.

Tot i així el club ha fet forat al calendari per poder fer el taller d’autodefensa personal d’aquest dimarts, perquè “com a entitat tenim un compromís social amb el municipi”, diu Soler.

 


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by