El Restaurant El meu poble, l’antiga Casa Martínez, va obrir portes amb una nova gerència el 12 d’octubre de 2015, coincidint amb el dia del Pilar, l’onomàstica de la seva propietària. “Cada dia al passar per davant la porta pensava en la possibilitat d’obrir-lo” diu la Pilar Valladolid, que durant molts anys ha treballat de cuinera en restaurants i hotels com el Ciutat d’Igualada acumulant suficient experiència com per plantar-se per compte propi
Li va proposar la idea al seu germà i aquest no va dubtar-ho gens. “Feia 15 anys que feia rutes amb un camió i sé que la meva germana cuina molt bé, així és que no m’ho vaig pensar”, expressa en Miquel.
Combinar família i feina, de vegades no resulta fàcil, però en aquest cas, expliquen aquests germans, s’entenen molt bé, tant pel que fa a l’organització com a la distribució de tasques. La Pilar s’ocupa de la cuina mentre que el Miquel atén la sala.
Els inicis van ser complicats, però poc a poc, diuen, han anat consolidant una cartera de clients fixes. El meu poble obre de dimarts a diumenge. Els dies laborals ofereixen un menú de 10,50 €, sense cafè, i els caps de setmana, ofereixen un menú més elaborat a 15 €, tot inclòs. “Oferim als clients allò que a nosaltres ens agradaria trobar en qualsevol restaurant. Mimem els detalls, la presentació, perquè es menja amb la boca però també amb els ulls”, afirma Pilar.
Un dels detalls que promouen des del primer dia és el detall de benvinguda: una tapeta, mentre et prenen nota, que dona valor afegit al menú, tant diari com festiu. Els dijous, expliquen els germans Valladolid, també han institucionalitzat la paella, que serveixen individualitzades “un detall que el client valora”. I el primer cap de setmana de cada mes, ofereixen un àpat a base de caragols, “tant vinyales com bovers, i tant a la llauna, com en suc, s’ha de notar que venim de Lleida”, diuen rient.
Quan encara no fa ni dos anys que tenen el restaurant obert, la Pilar Valladolid, està convençuda que va encertar amb la decisió d’obrir el negoci a Vilanova del Camí. Agraeix als clients la seva confiança i anima a tothom a passar per El meu poble a tastar el que anomena cuina de fusió “cuina tradicional, amb productes frescos i de qualitat, i amb un toc fi”.
Accediu a l’espai dels Valors Actius