Reconeixement i gratitud a les forces i cossos de seguretat en la Festa del Patró de la Policia Local de Vilanova del Camí | FOTOS

14 Gen 2019
album-fotografic-faldo-borde

L’Ajuntament de Vilanova del Camí va celebrar divendres 11 de gener la Festa del Patró de la Policia Local de Vilanova del Camí

La cerimònia que va tenir lloc a Can Papasseit va aplegar, una cinquantena de persones, membres de diferents forces i cossos de seguretat tant de Catalunya com de l’estat i va servir per reconèixer i felicitar la tasca que es va fer durant el 2018, de manera individual i col·lectiva.

L’acte es va encetar amb les intervencions oficial que van anar a càrrec de l’Inspector en Cap de la Policia Local de Vilanova del Camí, Marc Peña, de la regidora de Governació, Imma González i de l’Alcaldessa Noemí Trucharte.

Durant els parlaments es va destacar la tasca de la Policia Local vilanovina però també la coordinació amb altres policies veïnes i altres cossos de seguretat com Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil que han estat clau per resoldre temes força complexos.

També es va agrair la col·laboració de diferents civils gràcies als quals es va poder resoldre amb èxit diferents actuacions.

Durant la cerimònia es van lliurar als agents de la Policia Local els escuts de pit per a lluir amb el vestit de gala. Per primera vegada, també es van lliurar dues medalles d’or amb distintiu vermell per reconèixer més de 25 anys de servei a la Policia Local de Vilanova del Camí que van ser per al caporal Ángel Triviño i per a l’agent Luís Alejandro Matamoros.

També es van lliurar dues medalles de bronze amb distintiu blanc, per reconèixer 15 anys de servei al cos, distintiu que van ser per al caporal Daniel Monroy Jorna i per a l’agent Pau Solé Grado.

Per primera vegada, es va lliurar també, la medalla d’or al mèrit policial que va ser per Luis Alejandro Matamoros, l’actuació del qual, estant fora de servei, va ser clau per identificar i detenir un individu en cerca i captura acusat de diferents robatoris amb força tan a Vilanova com a la Conca.

Durant la cerimònia es van lliurar fins a 8 felicitacions a títol individual però també per agrair i destacar les actuacions conjuntes entre la policia vilanovina i altres forces i cossos de seguretat. En aquest sentit es van fer atorgar tres felicitacions col·lectives, al Cos Nacional Policia, per la investigació i seguiment d’un delicte contra la seguretat pública que va culminar el 29 de novembre amb la detenció de dues persones. També es va oferir una felicitació col·lectiva al Mossos d’Esquadra, ABP d’Igualada, pels serveis realitzats durant els mesos de setembre, octubre i novembre a la plaça Picasso, així com altres controls de trànsit i preventius.

La tercera felicitació col·lectiva va ser per a la Guàrdia Civil, i la patrulla fiscal de Manresa, per la tasca inspectora que es va portar a terme durant el 2018.