Reconeixement i gratitud del govern vilanoví a les persones i institucions que vetllen per l’agermanament

07 Jun 2017

Calcinaia visita agermanament jun17 web


L’alcaldessa Noemí Trucharte ha valorat amb satisfacció els actes del 25è aniversari de l’agermanament entre Calcinaia i Vilanova del Camí que s’han celebrat aquest cap de setmana a la vila italiana


Han estat dos dies intensos, explica l’Alcaldessa, amb molta activitat però molt emocionants. Una de les activitats que ha destacat Trucharte ha estat una visita guiada a la petita localitat de Santa Anna de Stazzema, massacrada per l’exèrcit alemany durant la Segona Guerra Mundial. DE tots els seus residents, únicament van sobreviure quatre nens, i justament la persona que fa la visita guiada pel museu de Santa Anna, conegut com el museu de la Pau, és un d’aquests supervivents.

Noemí Trucharte ha tingut paraules de reconeixement per a la seva homòloga italiana Lucia Ciampi i per a la resta dels membres del consistori de Calcinaia pel seu tracte amable i proper i també ha mostrat la seva gratitud a Ricardo Malacarne i totes aquelles persones que vetllen per la bona salut de l’agermanament, per la seva hospitalitat i amabilitat.

Aquesta ha estat la segona visita que Noemí Trucharte ha fet a Calcinaia. La primera, recorda, va ser al 2000, quan era regidora d’Infància i Joventut. Assegura que ha estat una experiència molt enriquidora que ha viscut intensament des del primer moment “des de la rebuda a l’aeroport, passant per l’acollida i la complicitat de tots”.

Aquesta edició de l’agermanament era certament especial, assegura Trucharte, perquè es celebraven 25 anys des que es van signar els protocols de germanor, tot i que com indica l’alcaldessa, les relacions entre les dues poblacions ja feia més d’un any que s’havien iniciat.

En l’acte oficial es va fer un reconeixement a les persones que han estat cabdals en aquest agermanament com l’alcalde Joan Vich, Josep Minguet o Joan Romero. També es va reconèixer els alcaldes de Calcinaia que han donat vida a l’agermanament que es va iniciar durant el mandat de Francesco Petroni, i que van continuar Walter Picci, Marta Perini i l’actual alcaldessa, Lucia Ciampi.


Els actes per celebrar aquest 25è aniversari continuaran al setembre a Vilanova del Camí, en el marc de la Festa Major.1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by