Reflexions sobre el paper de les dones i altres dilemes centren el debat posterior a la representació de la tragèdia grega Ismene

09 Abr 2018

Monoleg Ismene al casal abr18-1-fons-v22


Una cinquantena de persones, la majoria dones, van participar divendres al monòleg Ismene, que es va portar a terme al Casal de la Gent Gran. La regidora de Serveis Personals Sílvia Cáceres va ser l’encarregada d’introduir aquest espectacle que va comptar també amb la participació de l’alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora d’Educació i Joventut Eva Vadillo, la de Cultura, Imma González i la regidora d’ERC Meritxell Humbert


L’actriu Fina Rius va donar vida a Ismene, la germana d’Anígona, protagonista d’una de les tragèdies clàssiques, partir d’una “conferència” on justifica els seus actes davant d’un grup de savis. Després del monòleg es va obrir un espai de debat i reflexió que va servir per seguir reivindicant el paper de les dones sobretot a l’esfera pública.

Els arguments d’Ismene van crear en el públic alguns dubtes i va provocar algunes reflexions, per exemple, a l’entorn del suïcidi, i si aquest es pot considerar més una acció covarda quan s’és incapaç d’abordar un  problema, o com a valentia, pel que comporta el fet de plantejar-se llevar-se la vida.

En conjunt, ha explicat Sílvia Cáceres a Ràdio Nova, va ser una vetllada molt interessant que va servir per cloure el programa del 8 de maç, de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, a Vilanova del Camí.

Monoleg Ismene al casal abr18-2-fons-v22


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by