Representant vilanoví als Jocs Mundials de Policies i Bombers

25 Jul 2003

L’agent de la policia local de Vilanova del Camí, Luís Alejandro, prendrà part en els Jocs Mundials de la Policia i els Bombers que enguany es celebren a Barcelona des del 27 de juliol i fins el 3 d’agost.

Alejandro és cinturó negre i 2n Dan de Karate (estil Shotolan). Durant tres dies, el 28, 29 i 30 de juliol, s’enfrontarà als representants dels diferents països participants en dues disciplines: combat (kumite) i combat simulat (Katas).

Els karatekes s’enfrontaran per categories que venen condicionades pel seu pes corporal i ho faran tots contra tots i en fases eliminatòries.

Els Jocs Mundials de Policies i Bombers tindrà enguany força representació anoienca. Els bombers d’Igualada pendran part en aquesta campionats amb onze efectius, entre ells Jordi Patiño. Alguns d’ells, com l’Andreu Rivera participen en proves tan curioses com la de pujar escales, una activitat que es portarà a terme a la torre Mapfre de Barcelona i per la que, segons expliquen, es necessita estar en molt bona forma. Els bombers també participen en proves de BTT, futbol, triatló, atletisme, ciclisme, natació, esquaix, tir i motocròss.

Precisament serà al Parcmotor de Castellolí on es disputaran les proves oficials d’aquesta disciplina. A partir de dimarts vinent es portaran a terme els primers entrenaments no oficials i a partir de dimecres ja es celebraran els oficials i les mànigues de carrera. En total se’n faran quatre que tindran lloc el proper 31 de juliol.

Per la seva banda, la Policia d’Igualada competirà en les proves de futbol i futbol sala amb un equip que representarà els Policies de la Catalunya Central i que incorpora dos efectius de la Policia Local de Santa Margarida de Montbui, Paco Pacheco i Jordi Agut.

Tres agents de Piera també participaran als Jocs que s’inauguren aquest cap de setmana. Ricardo López ho farà en motocross i també en les proves d’atletisme i mitja marató. José Antonio Navarro participarà en tir, i Balsilio Getafe ho farà en BTT.

Els Jocs Mundials de Policies i Bombers es van instituir l’any 1985 per la Federació Atlètica de la Policia de Califòrnia amb l’objectiu de promoure un apropament d’aquests cossos amb els ciutadans, és a dir, mostrar la seva capacitat, preparació física i l’espectacular rendiment esportiu d’uns participants no professionals que estan al nostre servei i que no sempre són suficientment valorats.

“Es juga per tu” és l’eslògan que han escollit per aquesta desena edició dels Jocs, que per primera vegada des de la seva creació es celebren a Espanya. El títol, que barreja l’aspecte lúdic amb la vocació de servei, intenta destacar l’esperit dels seus protagonistes que vetllen per la nostra protecció i seguretat.

Més de 10.000 esportistes vinguts d’arreu del món prendran part en aquests jocs olímpics reservats per als policies i els bombers. Cadascú podrà triar l’esport en el que vol participar, d’entre les 64 modalitats que es proposen. Des d’escacs, a winsurf, passant per l’atletisme, el ciclisme, el motocròss, la natació o el tennis.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by