S’aprova, amb el vot de qualitat de l’alcaldessa, la retribució del càrrecs electes que estableix una dedicació exclusiva i dues parcials | CRÒNICA DEL PLE

04 Jul 2019
PLE 2 JULIOL 2019 (10)

El mateix va passar amb el punt per aprovar l’assignació de retribucions, indemnitzacions i assistències als membres de la corporació i als grups municipals. Que després d’un llarg i intens debat, es va aprovar amb el vot de qualitat de l’alcaldessa


Plens de l’Ajuntament de Vilanova del Camí

Àrea informativa dedicada


La proposta del govern, que va exposar la seva portaveu, Eva Vadillo,  va ser la de restablir les assignacions aprovades el 2015 amb un cost aproximat de 125.000 €. Un import sensiblement inferior al de fa quatre anys, estalviant-se, van dir des del PSC uns 5.000 €.

S’estableix una dedicació exclusiva per a l’alcaldessa que percebrà 47.046,28 € anuals i dues dedicacions parcials, la de la regidora de Cultura Carlota Silva, amb 25 hores i un sou de 16.800 € i la de la primera Tinent d’Alcalde Eva Vadillo, de 18 h i un sou d’11.900 €.

La resta de regidors de govern i d’oposició tindran una assignació per assistència als òrgans col·legiats.

Els regidors percebran 194,53 € per assistir als plens,; 57,48 € per a les Comissions Informatives i equiparables; 194,53 € per a les Juntes de Govern; 97,26 € per a les Juntes de Portaveu i 66,31 € per a altres òrgans col·legiats.

Així mateix, els grups municipals percebran 71,79 € mensuals i 57,42 € per cada regidor electe.

El càrrec d’assessor tindrà una retribució anual de  25.714 €.

Des de Junts per Vilanova, Jordi Barón, va anunciar la seva abstenció perquè va dir “s’han incoprorat les nostres propostes i no és la nostra voluntat enrocar-nos. Tot i així, Barón va criticar “la demagògia del PSC i de Noemí Trucharte que durant l’anterior mandat van fer de les assignacions proposades”.

Francisco Palacios de Vilanova Alternativa va posar de manifest “l’esforç que vàrem fer durant el mandat que es va iniciar amb la moció de censura, durant el qual es van reduir els sous al 50%”. I va ser molt crític amb la proposta de finançament que proposa el govern i que “afecta àrees molt sensibles” va dir Palacios que va demanar a l’alcaldessa que deixés el punt sobre la taula.

El portaveu d’ERC, Marc Bernáldez, també va mostrar el desacord del seu grup sobretot pel que fa la despesa que suposarà la contractació del càrrec de confiança i assessorament especial i que implicarà treure diners de partides com infància, necessitats assistencials, manteniment de la via pública o protecció civil. Bernáldez va instar el govern a treballar plegats per obtenir aquests diners sense tocar partides tan sensibles.

Vanesa González, de V365, també van mostrar-se contrària a utilitzar diners d’aquestes partides, perquè “en contra del què assegura el govern, va dir, creiem que sí es causarà un prejudici en les partides que es modifiquen”. I va convidar al govern a valorar l’aprovació del punt fins a tenir el pressupost del 2019 aprovat.

VÍDEO 📹 Ple Extraordinari 2 de juliol de 2019


Ajuntament web baner 720x230-v2

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by