S’aprova una modificació del POUM que permetrà ampliar els usos dels polígons |VÍDEO|

18 Gen 2018


El Ple vilanoví ha aprovat aquest dilluns una modificació del POUM que suposarà una millora de cara al desenvolupament urbanístic del municipi, tant en la trama urbana com en la industrial. La modificació iniciada per l’anterior equip de govern i promoguda per una moció d’IPV-VV per ampliar els usos de les parcel·les dels polígons vilanovins, s’ha tirat endavant amb el suport de tots els grups del consistori. L’expedient de modificació estarà a informació pública durant un mes per tal que es puguin presentar les al·legacions que s’estimen pertinents


Ple 18 gener 2018 4

El regidor d’Urbanisme, Juan Manuel Cividanes, agraïa en ple la col·laboració de tots els grups municipals i remarca que la modificació del POUM impulsada per la Regidoria d’Urbanisme “respon a peticions històriques dels comerciants, industrials, constructors i propietaris del nostre municipi”. El POUM que disposàvem fins ara, amb data de 2007, “ha estat un impediment per al correcte desenvolupament urbanístic en zona residencial i ha suposat una paralització històrica del polígon industrial” diu Cividanes “per falta d’una política de desenvolupament urbanístic coordinada amb una política de promoció del polígon”.

Segons va reconèixer Cividanes en ple, la iniciativa la va iniciar l’anterior equip de govern. També va assenyalar que el seu grup, IPV-VV, va presentar una moció en l’anterior legislatura (que es va aprovar per unanimitat) on demanava que s’escoltés la demanda dels industrials “perquè no es podien instal·lar al municipi, o bé perquè la nau era més gran de la que necessitaven o bé perquè els usos que proposaven no estaven permesos”. Segons el regidor “això ha fet que molts marxin a altres polígons”.

La modificació del POUM sobre els polígons es va ampliar a tota la trama urbana. “No s’ha canviat res del treball iniciat, però sí que hem intentat corregir alguns errors, així com ampliar i millorar la proposta” assenyala. “Així es delimita, per exemple, la zona de telecomunicacions correctament, i en la zona dels polígons, els usos seran equiparables a altres municipis (esportius, culturals, religiosos, de restauració, la venda al por menor…). També contempla la divisió de naus per permetre la instal·lació de petites activitats; la regulació dels habitatges en planta baixa; la dels balcons, com ja ho fan altres ajuntaments, i a més, s’ha delimitat sobre els plànols errors gràfics que no estaven corregits i que donaven problemes en la sol·licitud de llicències” va explicar en ple el regidor, qui va avançar que “ja hi ha més d’una llicència en marxa i altres a l’espera d’aquest nou POUM”.

Des de l’oposició CiU, ERC i V365 van aprovar la proposta, com no podia ser d’una altra manera, tal i com va dir, el regidor Jordi Barón, “per coherència”, perquè havien participat en l’inici dels tràmits quan formaven part de l’equip de govern i “les modificacions han estat compartides per tots els grups”.

Marcel·lí Nieto, per ERC, també va reconèixer “la feina de l’antiga regidora Rosi Grados que és qui va començar a moure el tema” i va felicitar el treball de l’actual regidor Juan Manuel Cividanes. “La presentació del projecte a Can Papasseit, perquè la gent pogués dir la seva, va ser un encert; un bon treball” va afegir Nieto.

Per la seva banda, Vanesa González en nom de V365 va reconèixer també l’acció de govern de Rosi Grados, amb qui es va iniciar el procés de modificació del POUM. “Vam dissenyar l’estudi i vam fer les propostes i contractar l’empresa que ha fet el projecte” va dir González “i també vam proposar l’assemblea conjunta amb els propietaris del polígon”. González va reconèixer que “el procés s’ha acabat bé” i que “el nou document sens dubte millora les possibilitats urbanístiques del polígon”.

Ple 18 gener 2018 11

 

 


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by