Satisfacció i esforç recompensat per la participació a la 35a Festa Popular del Camp del Rei | FOTOS

18 Jul 2019
Cercavila Festa popular Camp del Rei 2019

ÀLBUM FOTOGRÀFIC
Cliqueu sobre la imatge

Aquest estiu, el barri del Camp del Rei no ha fallat a la cita amb la seva Festa Popular. Ja són 35 anys els que compleix el programa de festes d’aquest barri vilanoví que des de l’Associació Cultural Camp del Rei han tornat a omplir d’activitats culturals i lúdiques per a públics de totes les edats


Associació Camp del Rei

Àreai informativa dedicada


Si una cosa caracteritza la Festa Popular del Camp del Rei és l’enginy que cada any aplica l’organització per oferir un programa tradicional i plenament consolidat com si el preparés per primera vegada. Si més no així ho sembla, per il·lusió que posen des de l’Associació Cultural Camp del Rei per buscar maneres de cuidar i presentar els actes amb alguna petita novetat. 

Aquest any per exemple, ha estat tot un èxit l’exposició que van preparar per la primera nit de festa, divendres, que es fa la sardinada. També van comptar amb l’ambientació musical de Teatro 60 de la UCE Anoia i de DJ Paco. Durant la vetllada es van projectar una quarantena de làmines amb fotografies de publicitat del segle passat en una de les parets de Can Papasseit. Segons afirma Manolo Cano, la mostra va fer passar una estona ben divertida als assistents rememorant vells temps. 

La festa va arrencar divendres amb els trons i tabals dels diables els Petits Cabrons i també del grup de percussió infantil Minixamba. Dissabte tampoc no hi va faltar el correfoc amb els més experts del grup adult dels Cabrons que com destaca Manolo Cano no han faltat mai a la festa del Camp del Rei i de fet es van donar a conèixer, precisament, per primera vegada en el marc d’aquesta celebració. 

Els Cabrons s’han fet un plat imprescindible a la Festa Popular del Camp del Rei, de la mateixa manera que són també tota una tradició les sardines del sopar popular del divendres. Cano reconeix que han estat més d’una vegada temptats a canviar el menú, però les sardines triomfen i fins que puguin comprar-les, perquè com diu, el preu és tan variable com les acciones que juguen a borsa, seguiran apostant per aquest mos. 

Respecte al finançament de la festa, Manolo Cano explica que compten amb tres fonts o pilars fonamentals: els comerciants, els firaires i l’explotació de la barra del bar. Tot i que tots tres són importants, Cano assenyalava la important implicació dels comerciants, als quals s’ha d’agrair de manera especial l’aportació que fan.

Una setantena d’establiments i empreses són les que han contribuït a fer possible el llibret dels programes d’activitats. Aconseguir que participin al programa és fàcil, reconeix Cano, i subratlla la bona predisposició dels comerciants per ser al costat de l’associació a l’hora de fer publicitat, posant el seu granet de sorra a la festa. Així, malgrat que la feina sigui feixuga, sempre és recompensada.  

Imatge Festa popular Camp del Rei 2019

El programa de festes està pensat per a tots els públics, tot i que segons reconeix Cano, enguany ha faltat una mica més d’atenció al jovent. 

La quitxalla ha tingut el seu dia, perquè la jornada de dissabte es reserva per als més petits que s’ho passen d’allò més bé amb la remullada de la Virrubias Park i la festa de l’escuma. I a la tarda, amb els tallers de percussió a costat dels minixamberos.

Sens dubte, però, el plat fort de la festa és la cercavila cultural de diumenge. Amb 10 anys de vida ja està molt consolidada i s’ha convertit en l’activitat estrella, segons afirma Manolo Cano. A més, cada any intenten incorporar elements nous per millorar aquesta mostra d’expressions de la cultura popular i en aquesta edició s’ha escurçat una mica el recorregut.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by