El mes d’octubre torna a portar una de les cites més populars de la tardor: la castanyada i la celebració cristiana de Tots Sants
Avui al Vilanova Informació hem preparat un reportatge sobre el tema. Hem parlat del ritual de portar flors als difunts, de l’elaboració dels panellets i de l’origen d’aquesta celebració.
D’una banda, hem descobert amb Ricard Torras, del Racó de les Flors, els diferents tipus de plantes que hi ha pensades per aquestes ocasions i també si existeix o no una simbologia al darrera.
També hem parlat de la festa gastronòmica: la castanyada. Us avancem una dada que ens facilitava Jordi Vilarrubias des de Supermercats Supermas: en només tres dies han venut més de cent quilos de castanyes, la majoria procedents de Galicia.
Però a banda de castanyes i moniatos, aquests dies també ocupen un lloc important en la nostra gastronomia, els panellets. Hem parlat amb Sílvia Rubio de Cal Rubio i Juan Haro, de Pastisseria Haro, de la seva elaboració, dels sabors, i sobretot del preu que oscil·la entre els 20 i els 30 € per quilo.
I esbrinarem si surt més a compte comprar-los o fer-los a casa. Visitarem la parada El Boquerón del Mercat de Sant Hilari on podrem comprar la farina d’ametlles, els pinyons, el coco o la xocolata, entre altres ingredients.