Treball conjunt de l’Ajuntament vilanoví i Polígons dels Plans per fomentar l’activitat econòmica i atraure noves empreses

01 Ago 2017


L’Ajuntament de Vilanova del Camí i l’associació Polígons dels Plans han renovat el conveni per a la promoció dels polígons industrials i el foment de l’activitat econòmica al territori.  La signatura ha anat a càrrec de l’alcaldessa Noemí Trucharte i del president de Polígons dels Plans, Ramon Felip, que han estat acompanyats pel 1r Tinent d’Alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Francisco Palacios


Des de la seva constitució el desembre de 2013, l’ajuntament ha cedit a l’associació Polígons dels Plans un espai al Centre d’Innovació Anoia per a portar a terme les seves funcions i així mateix contribueix amb suport tècnic.

L’entitat, -sense ànim de lucre- que aplega empresaris, industrials i propietaris dels Polígons dels Plans, focalitza la seva activitat en la promoció i l’impuls dels polígons industrials per tal d’incentivar l’activitat econòmica, la instal·lació de noves empreses i la generació de nous llocs de treball.

Una de les prioritats de Polígons dels Plans des dels seus inicis ha estat la comunicació. En aquest sentit es va aconseguir implementar la tecnologia 4G LTE, gràcies al conveni de col·laboració amb l’empresa igualadina Tecnocolor TT Telecomunicacions que permet tenir Internet d’alta capacitat, un trànsit de dades i arxius ràpid i baixa latència.

L’entitat també ha impulsat un projecte de senyalització dels polígons, per mitjà d’uns tòtems que mostren la informació i ubicació de les empreses, mitjançant codis QR.

Una de les accions més ambicioses de l’associació però, és la campanya de publicitat dinàmica d’abast europeu que van posar en marxa l’any passat. Amb la complicitat de diferents agències de transports associades a l’entitat, van serigrafiar més d’una vintena de camions que han portat la imatge i la marca dels Polígons dels Plans per tota Catalunya, Espanya i Europa. Una campanya que des de l’entitat valoren molt positivament i que estan disposats a repetir enguany canviant la imatge dels camions.

Una altra de les prioritat de l’associació és la seguretat dels polígons i de les seves empreses, per això en aquests anys s’ha posat en funcionament un servei de vigilància nocturna del que en gaudeixen més d’una vintena d’empreses.


Antecedents


L’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons dels Plans es va constituir l’11 de desembre de 2013 amb l’objectiu d’assumir la representació i defensar els interessos de les empreses i propietaris ubicats als Polígons dels Plans, sumant els polígons de Vilanova del Camí: Riera de Castellolí i Pla de Rigat; a La Pobla de Claramunt, Plans d’Arau; a Òdena, Pla de les Gavarreres i Pla de la Masia i a Montbui, Pla de la Tossa.

L’associació compta amb el suport dels diferents ajuntaments per a la dinamització conjunta del polígons. Entre els seus objectius hi ha el de crear un entorn competitiu per a les empreses i per als treballadors dels polígons que configuren aquest àmbit d’activitat econòmica i assolir la condició d’ interlocutor davant de tercers amb la màxima representació i legitimitat.