Un estiu per gaudir del tercer disc de Red Pèrill i submergir-se en la seva música | ÀUDIO

17 Jul 2019

“El ceptre universal” és el títol del segon single del músic igualadí Red Pèrill que amb videoclip inclòs, arriba per formar part d’un treball molt especial que s’editarà en dues parts: Aquari/Safari. Red Pèrill, alter ego de Marc Mateu, és també un dels protagonistes de l’estiu al món radiofònic, perquè ha estat l’encarregat de crear la cançó estiuenca d’iCat FM amb el tema “Som el que som”

Pianista, teclista, compositor, cantant i productor de música electrònica, a Ràdio Nova el vam conèixer una mica més gràcies a l’equip del programa  PositivaMent Ràdio que el va entrevistar el passat 4 d’abril. Aquesta setmana ha tornat a passar pels estudis de Ràdio Nova per presentar-nos el darrer treball, un projecte viu que encara està en procés i que s’ofereix en diferents tastets. 

Estrambòtic, psicodèlic, surrealista, friqui… Red Pèrill és un artista difícil de classificar i que precisament fuig de les etiquetes. Afirma que buscar la manera de definir el que fa, pren energia i assenyala que el repte és aconseguir presentar-se com una recepta culinària que quan l’esmentes tothom sap quina és la seva essència particular.

Està clar que ell cuina amb uns ingredients concrets i que ja ha posat segell propi a la seva obra. No només s’allunya de les etiquetes, sinó que també s’oposa a la qualificació d’absurd. Qui escolta les lletres de les seves cançons i està disposat a veure més enllà de les ulleres d’snorkel que acompanyen a l’artista en els  videoclips, arriba a entendre que sempre hi ha un missatge submergit en el fons, com a bon abanderat del flow submarí.

Red Pèrill és un exemple de creació original que comença a recollir els fruits. L’han inclós dins l’anomenada cançó galàctica i el comparen amb Antònia Font, Jaume Sisa o Quimi Portet, entre d’altres. Aquest estiu comencen a venir-li les coses rodades, diu, referint-se a l’encàrrec de fer la cançó d’estiu per iCat, una aposta del canal de música i cultura de Catalunya Ràdio per fer de plataforma a artistes emergents. Mateu es mostra content i una mica a l’expectativa davant aquest reconeixement al qual, reconeix, no està acostumat.

Red Pèrill juliol 2019 als estudis de Ràdio Nova
Red Pèrill a Ràdio Nova

“Som el que som” és una cançó animada, una melodia amb una tornada corejable, pròpia de les cançons d’estiu, i amb una lletra que també parla de l’estiu, però en aquest cas des d’un punt de vista força distòpic i gens prometedor. Però és que Red Pèrill no escriu cançons alegres. Tot el contrari. La música, assenyala, és un canal de denúncia, de transformació, no només per un mateix sinó també per als altres. 

Des d’iCat FM fins i tot han vist un al·legat ecologista en la seva cançó d’estiu que diu que som taques de petroli al bell mig de l’allioli i que correm el perill de quedar-nos sense descendència. 

Red Pèrill, ha treballat en aquesta cançó amb el productor, músic i poeta igualadí Quico Tretze, amb qui treballa colze a colze des de fa molts anys. 

Tot i que la carrera musical de Marc Mateu ve de lluny, amb el sobrenom de Red Pèrill va publicar el primer treball en solitari el 2014: Planeta Crunch. El 2016 va tornar a tancar-se a l’estudi per crear Enemics de l’anar fent (autoeditat l’any 2017). Aquari/Safari serà el tercer disc, un llançament en dos temps, com un disc amb dues cares que torna a autoeditar-se gràcies a una campanya de micromecenatge a Verkami. 

De moment ha avançar dos temes: “La clau” i “El ceptre universal“, tots dos amb videoclip. De cara al setembre té previst completar la primera cara del disc amb tres temes més, i el febrer de 2020 editar la segona cara amb cinc cançons més.

Aquest dissabte actuarà a l’Espigó de la Mar Bella en un concert especial d’iCat FM, el canal de música i cultura de Catalunya Ràdio, a costat d’altres artistes que ja tenen fet un recorregut.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by