- El ple vilanoví el va aprovar per unanimitat en la darrera sessió ordinària i ara està en fase d’exposició pública
- El reglament aprova la gratuïtat del servei, amplia l’accés i el regula amb criteris objectius i transparents
El ple vilanoví va aprovar en la darrera sessió ordinària del mes de juliol el nou reglament regulador del servei de teleassistència a domicili -actualment en fase d’exposició pública. L’aprovació per unanimitat per part de tots els grups municipals, permet que els Serveis Socials puguin garantir que aquesta prestació es doni amb major transparència i de manera universal a Vilanova del Camí.
El reglament, elaborat a proposta de Serveis Socials, serà un instrument més objectiu, eficaç i transparent per regular els criteris per accedir a aquest servei i que pugui arribar, així, a totes les persones que compleixen els requisits.
A més, s’amplia l’accés al servei de manera gratuïta a la gent gran del municipi, fent que es presti de forma universal a tots els majors de 80 anys, sense tenir en compte la capacitat econòmica de la persona, i als menors de 80 anys que per les seves condicions de salut ho necessitin i no disposin de recursos econòmics suficients per fer front al pagament del servei a nivell privat.
L’Ajuntament no estableix cap mecanisme de copagament per a l’usuari, és a dir que serà gratuït per a les persones que compleixen els requisits d’accés marcats en aquest reglament. El cost l’assumeix l’Administració: l’Ajuntament de Vilanova del Camí es fa càrrec del 53% i la Diputació de Barcelona, del 47%.
Un servei bàsic d’atenció domiciliària
El servei de Teleassistència a domicili permet detectar situacions d’emergència, donar una resposta ràpida i garantir la comunicació permanent de la persona amb l’exterior. Es presta mitjançant el suport d’un equip de professionals i sense la necessitat d’utilitzar el telèfon, mitjançant un terminal de teleassistència instal·lat al domicili i un penjoll que porta posat l’usuari.
El fet de regular el servei, tal i com consideren des de la regidoria de Serveis Socials, “permet que la gent gran tingui una major sensació de protecció i d’igualtat en l’accés”.
L’objectiu de la teleassistència és promoure una millor qualitat de vida de les persones usuàries, potenciant la seva autonomia personal i unes condicions adients de convivència en el seu propi entorn familiar i sociocomunitari.
El reglament està en període d’exposició pública fins el dia 4 de setembre
Des del 24 de juliol i fins al 4 de setembre el reglament estarà a exposició pública. Durant aquest termini podrà ser examinat per qualsevol interessat en les dependències municipals o a la seu electrònica de l’Ajuntament i al web municipal www.vilanovadelcami.cat, àrea d’Exposició Pública.
En el cas que no es presentin reclamacions o suggeriments en el termini d’informació pública i audiència dels interessats, s’entendrà aprovat definitivament.
Per sol·licitar l’accés al Servei de Teleassistència la persona interessada ha de trucar a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament i demanar cita prèvia amb la Treballadora Social. La professional mantindrà una entrevista amb la sol·licitant per tal de verificar les circumstàncies socials i familiars i les necessitats a satisfer. En cas que es compleixin el requisits, es gestionarà l’alta del servei.