Un taller d’autodefensa per a dones obre el programa informatiu i reivindicatiu del 8M a Vilanova del Camí |FOTOS|

07 Mar 2018

defensa personal 8M (21)-v22album-fotografic-faldo-borde


Una trentena de persones van aplegar-se ahir a la plaça del Mercat per compartir una sessió de defensa personal que va anar a càrrec del Club Esportiu Budokan. L’acte s’emmarcava en la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. L’Alcaldessa i la regidora de Serveis Personals de l’Ajuntament de Vilanova del Camí van encetar l’acte amb un reconeixement a totes les dones i la voluntat de continuar lluitant per aconseguir la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits


Abans de començar amb l’activitat, la regidora de Serveis Personals Sílvia Cáceres va adreçar unes paraules al públic assistent, la majoria dones. Cáceres va explicar en primer lloc l’objectiu de l’activitat organitzada conjuntament amb la regidoria d’Esports. “Som conscients, va dir la regidora, de les desigualtats que existeixen entre homes i dones i del llarg camí que ens queda encara per recórrer cap a la igualtat real d’opotunitats”.

Les paraules de Sílvia Cáceres van donar lloc a la exhibició del CE Budokan que va desplaçar fins a la plaça un grup de joves del club per fer el tutorial. Pere Soler, va anar alternant els consells pràctics adreçats a les dones amb simulacions de situacions de perill o d’atac per facilitar pautes bàsiques d’autodefensa. Així per exemple, es van mostrar posicions concretes que poden desequilibrar l’agressor i punts febles per poder colpejar i defensar-nos en cas d’atac.

Pere Soler: “L’actitud és molt important i tenir por ens fa més vulnerables”

Un dels aspectes en els que Soler va fer més incidència va ser l’actitud. El director del CE Budokan assegura que “una actitud de por, ens fa més vulnerables”.

Aquest acte ha estat el primer que s’ha celebrat a Vilanova del Camí en el marc del 8 de març, una celebració amb marcat caràcter informatiu i reivindicatiu. Aquesta tarda, a les sis, es fa una sessió de contes per a la igualtat de gènere a la Biblioteca de Vilanova del Camí. L’acte anirà a càrrec de Sara Genovart. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.