Una cinquantena de persones comparteixen les tradicionals coles con buche a la Unión Cultural Extremeña

29 Gen 2019
coles con buche 2

La Unión Cultural Extremeña Anoia ha celebrat aquest diumenge la tradicional festa gastronòmica de “las coles con buche”. La seu de l’entitat es va omplir d’amics i simpatitzants que van degustar aquest plat típic cuinat per “El buen Yantar” la secció de cuina de la UCE Anoia

Una cinquantena de persones van reunir-se al voltant d’un bon àpat que es va desenvolupar en un ambient molt agradable i que es va allargar amb una bona sobretaula, segons explica la relacions públiques de l’entitat, Keta Borrega.

coles con buche 1

Aquest diumenge, Concurs de Plats Cuinats

Després de les coles con buche, l’agenda d’actes de la Unión Cultural Extremenya Anoia continuen aquest dissabte amb la celebració de Les Candeles, una antiga festa extremenya per deixar enrere els mals presagis i purificar-se amb la llum de les candeles. La festa, que es celebra amb caràcter itinerant per la comarca de l’Anoia, es farà aquest any a l’església de l’Espelt d’Òdena. Comencen a les sis de la tarda amb la celebració litúrgica a l’estil extremeny amenitzada amb el grup de cors i danses del centre i després ofereixen un petit berenar amb les típiques rosquilles.

Diumenge 3 de febrer, les activitats de la UCE es reprenen amb un altre clàssic, el Concurs de Plats Cuinats. Una iniciativa que l’entitat fa anys que organitza amb un notable èxit de participació que aplega cada edició una quarantena de plats i postres. De moment, ens explica Keta Borrega, ja hi ha una vintena de persones inscrites però animen a tothom a presentar més plats i postres.

El concurs començarà a les 11:30 h a la seu de l’entitat, al carrer del Roser, i s’hi pot participar sense inscriure’s prèviament. El veredicte del Jurat es donarà a conèixer a migdia i després de conèixer els tres millors plats, el públic podrà sumar-se a les degustacions.