Una delegació vilanovina festeja els 40 anys d’agermanament entre Amilly i Norwalde |ÀUDIO|

04 Jul 2017


Una delegació vilanovina ha viatjat aquest cap de setmana fins a la població agermanada d’Amilly per participar en una nova edició de la Festa d’Europa. Enguany el país convidat d’honor ha estat Bèlgica que ha portat fins a Amilly una mostra de la seva cultura, música i dansa, i també de la seva gastronomia


També han participat en aquesta tretzena edició de la Festa d’Europa Eslovènia, Romania i els municipis agermanats de Calcinaia, representant a Itàlia i Norwalde, el municipi alemany agermanat amb Amilly des de fa quatre dècades. En representació de Vilanova del Camí, ha viatjat una petita delegació encapçalada per Josep Minguet membre de l’Associació de Germanor que avui feia a Ràdio Nova una molt bona valoració d’aquesta nova trobada.


El poble francès acomiada una de les seves icones, Simone Veil


La joia de celebrar 40 anys d’agermanament ha conviscut aquest cap de setmana, ha explicat Minguet, amb la tristesa de perdre una de les icones més importants del poble francès, Simone Veil, que va morir el passat 30 de juny. Veil va ser advocada i política, supervivent de l’Holocaust. Estant al capdavant del Ministeri de Sanitat en el govern de Giscard d’Estaing va promulgar la llei que despenalitzava l’avortament a França i va ser la primera dona que va presidir el Parlament Europeu d’Estrasburg, un càrrec que va ocupar fins el 1982. Veil va formar part també dels governs de Balladur i va ser membre del Consell Constitucional del país.

Josep Minguet, president de l’Associació de Germanor de Vilanova del Camí, ha fet una valoració molt positiva d’aquesta nova trobada i ha destacat el bon fer del municipi francès que cada any se supera pel que fa a l’organització i la qualitat dels actes.

Minguet ha compartit a Ràdio Nova la seva experiència vers l’agermanament amb Amilly. Reconeix que malgrat que només porta tres anys compartint les trobades amb el poble francès, cada vegada se sent més còmode i gaudeix de l’experiència i de les activitats que es programen. 


El país ha activat fortes mesures de seguretat que s’han deixat notar també a Amilly


Els darrers esdeveniments terroristes a França han activat moltes alertes i s’han doblat els esforços en matèria de seguretat. Un fet que es nota als aeroports, explica Minguet, on s’han multiplicat els controls, però també en els municipis on es celebren actes multitudinaris, com és el cas de la Festa d’Europa d’Amilly. 


Propera trobada, Festa Major


Des de l’Associació de Germanor de Vilanova del Camí ja han començat a preparar la trobada que tindrà lloc el proper mes de setembre a Vilanova del Camí, en el marc de la Festa Major. El 25è aniversari de l’agermanament entre Vilanova i Calcinaia tindrà un pes important però volen que la delegació d’Amilly, que sembla serà important, s’integri completament en la celebració.

Aquesta setmana, el Comitè d’Agermanament té previst fer diferents reunions de treball per tancar alguns temes importants de cara al setembre. També començaran a cercar les famílies acollidores així és que si hi esteu interessats podeu contactar amb Josep Minguet o Joan Romero.

 


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by