Una històrica jornada de vaga feminista mobilitza a l’Anoia dones de totes les edats |FOTOS i VÍDEOS|

09 Mar 2018

Vaga feminista 8 mar 18 Mireia (3)-v22album-fotografic-faldo-borde


Les dones hem fet història aquest 8 de març també a la comarca de l’Anoia. La jornada de vaga feminista va mobilitzar moltes dones, superant de llarg el miler en la manifestació que va recórrer els carrers d’Igualada convocada pels col·lectius feministes, en un espai de coordinació anomenat 8MAnoia que comptava amb el suport de la Plataforma Feminista de l’Anoia i de La Trabala Transfeminista


El dia, com a moltes altres ciutats, va començar amb l’organització de piquets informatius per fer difusió de la convocatòria. A migdia, la plaça de l’Ajuntament es va omplir coincidint amb l’aturada laboral de 2 hores convocades pels sindicats majoritaris de CCOO i la UGT. Amb el lema ‘Ens plantem contra la bretxa salarial, contra els salaris de misèria i contra les violències masclistes a la feina‘ el manifest recollia entre altres demandes: increments salarials en tots els convenis; plans d’igualtat a totes les empreses per evitar la bretxa salarial i totes les discriminacions; treball estable contra l’ús fraudulent de la contractació a temps parcial, la temporalitat injustificada i les hores extres no pagades i una Llei d’igualtat salarial.Vaga feminista 8 mar 18 Mireia (18)-v22


Unides al crit de ‘Sense les dones no hi ha revolució


Després de la concentració dels sindicats, la plaça de l’Ajuntament la van ocupar els col·lectius feministes, sobretot les més joves que constituïdes en la coordinadora 8MAnoia van fer un taller de pancartes i van dinar plegades preparant les consignes, l’ambient i la dinamització de la mobilització de la tarda.

Al crit de “Sense les dones no hi ha revolució!” la marxa va sortir de la plaça de la Masuca passades les sis de la tarda. Dones de totes les edats, però sobretot amb una notable presència de joves, van recórrer la Soledat, Sant Jordi i les Rambles General Vives i Sant Isidre fins a la plaça de la Creu i desembocar com un riu ple de consignes en el carrer Argent i la plaça de l’Ajuntament. Els lemes eren tan diversos com les pròpies dones aplegades en aquesta manifestació: “Sense davantal contra el capital”, “Patriarcat i capital, aliança criminal”, “Nosotras paramos para que os pareis a pensar” o “De camino a casa quiero ser libre no valiente”. Alguns, però, ja són referents entre els col·lectius feministes: “Si ens toquen a una ens toquen a totes” o “Juntes farem nostra la nit”.

La manifestació va acabar amb la lectura del manifest unitari de la Comissió del 8 de març de la vaga feminista que cridaprou!, davant totes les violències masclistes que ens travessen”.

 

]