Una tercera part de la delegació vilanovina que viatja a Calcinaia s’estrena en l’experiència d’agermanament (ÀUDIO)

29 Mai 2018


Aquest divendres l’Associació de Germanor marxa cap a Calcinaia per participar de les festes de Santa Ubaldesca. És el primer viatge de l’any als municipis agermanats, i són prop d’una trentena (32) les persones que formen la delegació vilanovina, onze de les quals participen per primera vegada en l’intercanvi d’agermanament


Josep Minguet agermanament març18 (3)-v22

El transport per anar fins a Calcinaia era dubte depenent del nombre de viatgers. Finalment la meitat del grup havia decidit traslladar-se en avió, per això l’entitat va decidir optar per aquest mitjà de transport per a tota la delegació. La majoria marxen i tornen junts el mateix dia i en el mateix vol.

Tot i que aquesta és una de les novetats del viatge, encara és més important una condició sobre les persones que integren la delegació: una bona part són novells, és a dir que s’estrenen en la visita a Calcinaia. Josep Minguet un dels responsables de l’Associació de Germanor destaca amb satisfacció aquestes noves incorporacions.

Dijous passat van fer la reunió per acabar d’enllestir els preparatius. Els viatgers es van poder trobar per compartir detalls pràctics i també inquietuds amb els organitzadors. Minguet va posar cara i nom a les persones noves i sobretot va voler descobrir com havien arribat a saber sobre aquest viatge. Explica que es va endur sorpreses molt agradables, com per exemple, la d’una persona que viatja per primer cop gràcies a l’entrevista que Minguet havia fet a Ràdio Nova, fa un parell de mesos, per parlar sobre els agermanaments. Confia que aquestes persones que viatgen per primera vegada seran bones ambaixadores després de l’experiència i animaran a d’altres a posar-la en pràctica.

A la reunió també va assistir la regidora d’Agermanament, Imma González, que segons Minguet, ha confirmat assistència.


Representants de la comunitat educativa establiran contactes amb escoles de Calcinaia de cara a possibles intercanvis


Després de celebrar el 25è aniversari de l’agermanament amb Calcinaia i de sumar ja més de quinze anys amb Amilly, l’Associació de Germanor vol promoure la participació i l’intercanvi escolar entre els municipis agermanats. És per això que aquest any han animat especialment el personal dels centres d’ensenyament vilanovins i també les AMPES del municipi a obrir una via de contacte amb els municipis agermanats. La resposta ha estat positiva i una representació de la comunitat educativa vilanovina participarà en aquest primer viatge.

Minguet reconeix que no sap ben bé què en sortirà de tot plegat, però la idea és iniciar els contactes, a dues bandes, per poder proposar algun tipus d’activitat de cara al curs que ve.

La delegació marxa divendres i passarà tres dies de convivència amb els veïns de Calcinaia que com és habitual els rebran en un cap de setmana de celebració: les festes de Santa Ubaldesca. En el marc del programa d’actes cal destacar la inauguració de l’exposició fotogràfica “Els colors d’Europa”; una mostra itinerant que es podrà veure en les diferents poblacions europees que conformen aquesta iniciativa: Calcinaia (a Itàlia) Amilly i Noves (a França) Nordwalde (Alemanya) i Vilanova del Camí. Aquest any, la mostra porta com a lema “La vida al carrer” i segons explica Josep Minguet la crida a la participació de fotografies des de Vilanova del Camí ha estat positiva, sobretot gràcies a les noves tecnologies que permeten enviament més ràpid.

Durant els tres dies, la delegació vilanovina no tindrà gaire temps per avorrir-se perquè el programa d’actes és força intens. A banda de compartir estones amb les famílies d’acollida, també tenen previst assistir a diferents activitats tots plegats com ara la inauguració de l’exposició, un aplec gastronòmic, una desfilada i aquest any,  per primera vegada una visita a la població de Livorno.

L’estiu és temps de trobades als municipis agermanats i després d’Itàlia tocarà la visita a la població francesa d’Amilly, el mes de juliol. En aquest són prop de setanta les persones confirmades per aquest viatge que ja ha tancat les inscripcions.