Una xerrada sobre mites i creences omple la UCE amb participants de totes les edats |ÀUDIO|

12 Mar 2018


La Unión Cultural Extremeña Anoia va acollir aquest dissabte una conferència sobre els mites i creences familiars a càrrec de Verònica Amezcua. Aquesta xerrada col·loqui que es va iniciar amb una projecció que recollia mites i creences familiars que encara avui perviuen, va omplir de gom a gom la seu de l’entitat amb un públic ben divers: homes, dones i nens… que van ser molts participatius i que van enriquir aquest acte que es feia en el marc del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. L’activitat es va acabar amb una xocolatada amb melindros gentilesa de la UCE Anoia


xerrada veronica a la uce - 10 març-v22

Xerrada de Verònica Amezcua a la Unión Cultural Extremeña Anoia – Foto UCE

Avui hem parlat amb Queta Borrega, Relacions Públiques de l’entitat qui ha fet una valoració molt positiva de l’acte que va convidar el públic assistent a fer reflexions en veu alta i a prendre consciència de les seves creences familiars. Un aspecte que Borrega ha valorat satisfactòriament perquè fins i tot els més petis, amb només 12 anys, es van atrevir a compartir les seves experiències en públic.

Les creences, va explicar Amezcua, són idees preconcebudes, sovint sense una base que s pugui contrastar i que es van transmeten de generació en generació. Tot i així, la psicòloga i psicoterapeuta assegura que aquests mites es poden anar modelant i fins i tot trencar, tot i que aquesta és una opció difícil.


La UCE celebra aquest diumenge una calçotada al Parc Fluvial


Diumenge vinent, la Unión Cultural Extremeña Anoia continuarà el seu calendari d’activitats amb la celebració d’una calçotada al Parc Fluvial oberta a tothom. Es poden fer les inscripcions a la seu de l’entitat. El preu del dinar és de 12 € i inclou una vintena de calçots, carn a la brasa, vi , pa cafè i postres. En cas de voler només menú de carn, el preu és de 6 €. El dinar es preveu per a les 14 h.

L’entitat també preveu oferir properament una nova xerrada amb la psicòloga i psicoterapeuta Verónica Amezcua centrada en les relacions sexuals a la tercera edat. La UCE però encara no pot confirmar la seva data.