Aquest ha estat un cap de setmana de festa per a la Unión Cultural Extremeña Anoia que ha dut a terme el Concurs de Plats Típics i la Festa de les Candeles. Fins a 48 plats es van presentar a concurs dissabte a la seu social de l’entitat, tots cuinats per dones. Un jurat format també per quadre dones, treballadores i paradistes del mercat de la Masuca d’Igualada, es va encarregar de valorar els plats elaborats i triar les tres guanyadores.
La relacions públiques de l’entitat, Enriqueta Borrega, ha explicat que van triar un jurat de fora, precisament perquè fossin “persones alienes que poguessin actuar amb el màxim d’imparcialitat”. També reconeix que no van tenir una tasca fàcil a l’hora de valorar la presentació, l’originalitat, el gust… i en general l’excel·lent qualitat dels plats presentats. Els tres premis són només una petita mostra de la diversitat gastronòmica que hi va haver al concurs; “van concórrer primers, segons plats i postres molt variats i típics de diferents regions”, senyala Borrega.
Antonia Granado va ser finalment la guanyadora amb unes carxofes farcides que van volar de seguida; Claudia Tula, la segona, amb una sorprenent truita de tres gustos, que combinava pernil dolç i salat, i el tercer va ser per a unes postres ben golafres, concretament un couland de xocolata de Maria.
Un cop anunciades les guanyadores, tots els assistents que van omplir la seu de la Unión Cultural Extremenya van passar a la sala, on es va procedir, primer, a l’acte de lliuraments de premis, a càrrec de l’alcaldessa, Vanesa González, la primera tinent d’alcalde, Meritxell Humbert, i el segon tinent d’alcalde, Jordi Barón.
Després tothom va poder tastar els plats i a més a més, aquest any també, com a novetat, van poder gaudir d’una degustació de productes d’una carnisseria del mercat igualadí. És a dir que ningú va marxar amb gana.
En nom de l’entitat, Enriqueta Borrega, ha donat les gràcies a totes les participants, a les persones assistents, al Jurat i a les autoritats locals.