Vilanova acull un curs d’ensinistrament de gossos policials

22 Des 2014

ensinistrament caní (1) webLes sales del Centre Cívic del Barri de la Pau es van convertir en aules provisionals per a un grup de policies, el passat dimecres 17 de desembre. L’Ajuntament de Vilanova del Camí col·laborava així, cedint l’espai, amb el Sindicat de Funcionaris de Policia SFP per impartir un curs Avançat de Guia Caní Policial que ofereix coneixements elementals sobre l’ensinistrament de gossos per treballar en binomi en les tasques encomanades.

La utilització del gos policial, en la seguretat publica, té un ventall molt ampli, des de la seva utilització en el control i ordre públic, detecció de substàncies il·lícites, rastreig o recerca de cadàvers. Durant el curs es va fer esment de les especialitats en què es divideix el treball dels cans, que poden són gossos detectors, d’intervenció, de salvament i de policia científica.

Després de la formació teòrica, la plaça Picasso va ser l’escenari de l’exhibició de gossos policia i recerca de persones. Es va aprofitar l’espai gran de la plaça i els seus racons i es van amagar alguns composats de substàncies, en l’interior d’unes caixes. També es va comptar amb la participació de figurants, per tal d’aprendre, com treballa el can i el seu guia,  buscant el rendiment màxim, tant en el cas de tinença i consum de substàncies psicotròpiques, com també en la vessant de recerca  de persones (en situació de catàstrofe, en casos de persones perdudes…).

Aquest curs s’ha realitzat amb la col·laboració del SFP, JP Seguretat, Can Lladruc i amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i el cos de la Policia Local. Pel que fa als participants eren membres de les policies locals de  Palafolls, Vendrell, Palafrugell, Llagostera,  l’Escala, La Bisbal d’Empordà i Vilanova del Camí. El curs l’han impartit Roser Feliu, Marc Jiménez i Francesc Igualador.