Vilanova, Calcinaia i Amilly continuen teixint complicitats i cerquen noves maneres de fer créixer l’agermanament

05 Set 2019
agermanament Serge Foly (1)
Foto de Serge Foly

L’Associació de Germanor de Vilanova del Camí va organitzar dissabte de Festa Major el tradicional dinar de germanor participat per les delegacions agermanades d’Amilly i Calcinaia, les famílies vilanovines d’acollida i els representants del consistori

Abans de l’àpat va tenir lloc l’acte institucional amb les intervencions del president de l’associació de Germanor, Joan Romero, i dels representants dels tres municipis: Baudouin Abraham, tercer tinent d’Alcalde d’Amilly i responsable de Cultura i Agermanament; Flavio Tani, vice Alcalde de Calcinaia i responsable de l’agermanament i Noemí Trucharte, Alcaldessa de Vilanova del Camí.

Durant la seva intervenció, Noemí Trucharte va donar les “gràcies als pobles agermanats per continuar cercant fórmules per fer créixer l’agermanament, alimentat per la gent de cada poble i compartint costums, tradicions, objectius i nous reptes”.

L’Alcaldessa va aprofitar per presentar la nova regidora d’agermanament, Susana Gutiérrez, qui també va plantejar “nous reptes i noves mirades que permetin seguir creixent implicant cada vegada més persones: l’alumnat de l’Institut, els esportistes, les entitats, les empreses… Encara ens queda molt camí per recórrer, va dir Gutiérrez, però estic convençuda que ho podem fer si unim esforços”.

L’acte va acabar amb l’intercanvi de regals. L’Ajuntament de Vilanova del Camí va obsequiar Amilly i Calcinaia així com els comitès d’agermanament amb un exemplar del llibre “Traços d’un poble. Breu història il·lustrada de Vilanova del Camí”, que l’ajuntament va editar per Sant Jordi i que recull de forma breu i il·lustrada la historia del municipi des de l’Edat de Bronze fins a l’actualitat. Una obra escrita i dirigida per dos historiadors locals, Xavier Bermúdez i Sílvia Marín i amb il·lustracions de Domingo López.

L’Ajuntament també va lliurar-los la reproducció d’una de les aquarel·les que il·lustren el llibre i que representa la plaça del Mercat durant la Festa Major. A la imatge es pot veure dues files de persones disposades a ballar la dansa de Vilanova, recuperada fa uns anys per l’Esbart Dansaire.

L’exposició itinerant Colors d’Europa omple de paisatges el Mercat Municipal de Sant Hilari

EXPO colors europa (4)

Fa uns anys que els pobles agermanats promouen activitats conjuntes i itinerants com l’exposició fotogràfica Colori d’Europa. Aquest any la temàtica de les imatges ha estat les quatre estacions i, sota aquest suggerent tema, ha omplert de paisatges el Mercat Municipal de Sant Hilari.

La mostra ha exposat un centenar de fotografies aportades pels municipis agermanats Vilanova, Calcinaia i Amilly així com del municipi francès Noves, germans de Calcinaia i l’alemany Nordwalde, germans d’Amilly.

L’exposició es va retirar aquest dilluns a la tarda.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by