Vilanova Comerç anima els vilanovins a tastar les 8 tapes de la Ruta de la Tapa | ÀUDIO

30 Abr 2019

Vilanova Comerç convida els vilanovins i anoiencs a participar d’una nova edició de la Ruta de la Tapa. De l’1 al 5 de maig, 8 establiments vilanovins ofereixen una tapa de creació pròpia i beguda per 3 €

Ruta de la Tapa Vilanova Comerc 19 (8)

Aquesta és la quarta edició de la Ruta de la Tapa, una iniciativa de Vilanova Comerç que va néixer per promoure el sector de la restauració local i que ha estat molt ben rebuda pel públic.

Jordi Vilarrubias, president de l’entitat assegura que l’edició de l’any passat va ser un èxit de participació i esperen, aquest any, repetir l’experiència.

Aquest any participen a la Ruta de la Tapa el Bar Molina, que ofereix un pinxo de por a l’oli; el Restaurant Nou aposta per una tapa de llagostins cruixents al curri i Frankfurt Cal Nus, ha triat una esqueixada de bacallà amb tonyina, anxova, olives i salsa romesco.

El Restaurant Mar i Terra ha escollit una tapa amb làmina d’albergínia  a la planxa farcida amb bolonyesa de carn i verdures gratinades amb formatge emental. I Frankfurt el Fanalet prepararà un platet de carn magra amb espècies, ou de guatlla, formatge provolone, cruixent de pernil, cogombret i fulla de menta fresca.

El gastrobar del Mercat s’incorpora per primera vegada a la Ruta de la Tapa amb una proposta molt suggerent: miniburguer especial amb formatge, bacon, tomàquet i enciam acompanyat d’unes patates dolces de la seva creació, les sweet potatoes.

També s’incorpora a la iniciativa Panela&Coco que oferirà una tria de pastissets de formatge de cabra amb ceba caramel·litzada o d’espinacs amb formatge de cabra o pollastre al curri.

I per últim Tony’s Bar fa una proposta particular, callos de vedella barrejats amb cap i pota en salsa.

Totes les tapes van acompanyades d’una beguda i el preu de la consumició és de tres euros.

Com en altres edicions, Vilanova Comerç ha editat una butlleta perquè la gent pugui participar en el concurs per triar la tapa més popular de la ruta. Per això és necessari que consumeixin un mínim de quatre tapes i que segellin la butlleta a cada establiment on facin la consumició. També hauran d’indicar la tapa que més els ha agradat i lliurar la butlleta degudament complimentada amb les dades personals. Podran lliurar-la en qualsevol dels establiments de la ruta i entrarà en el sorteig de dos vals de compra un valorat en 100 € i l’altra de 50 €.

Així mateix, la Junta de Vilanova Comerç farà de Jurat i atorgarà un reconeixement especial a la millor tapa de la ruta. Per a valorar les tapes, explica Jordi Vilarrubias, el Jurat té en compte diferents ítems com la seva presentació, el servei, la temperatura del plat o el sabor dels ingredients, entre altres coses. 

Vilarrubias ha aprofitat els micròfons de Ràdio Nova per convidar tothom a participar d’aquesta nova edició de la ruta de la tapa i fer poble. Assegura que és una oportunitat per descobrir l’oferta gastronòmica del municipi, de vegades poc valorada però de molta qualitat. 

Recordeu que la Ruta de la Tapa comença demà, primer de maig i acabarà el proper diumenge dia 5.

Ruta de la Tapa 2019 cartell