Vilanova del Camí acomiada avui el Dr. Emilio Longarón un dels seus fills predilectes

16 Abr 2018

Emilio Longaron V02


Vilanova del Camí acomiada aquest dilluns, el Dr. Emilio Longarón, un dels seus fills predilectes. El Dr. Longarón va ser el primer metge de Vilanova del Camí on va començar a exercir l’any 1966 i on va desenvolupar la seva trajectòria professional fins que es va jubilar.  També va ser el director de l’Àrea Bàsica de Salut, just quan es va inaugurar l’any 1986


Gran metge, gran persona i com molts vilanovins expressen avui a les xarxes socials, un metge de família que es va guanyar l’afecte dels pacients que el recorden de manera molt especial. L’alcaldessa Noemí Trucharte ha destacat l’esperit lluitador i col·laborador del Dr. Emilio Longarón, així com la seva estima pel municipi.

Des d’Esports també s’han sumat a les mostres de condol per la pèrdua del Dr. Longarón, una persona entranyable vinculada, juntament amb la seva família al món del futbol vilanoví.  Camilo Grados, regidor de l’àrea diu que “el recordarem cada any, fidel, conjuntament amb la Sra. Emilia, la seva esposa, a l’entrega del trofeu que duia el seu nom”. Només en aquesta darrera edició degut al delicat estat de salut, va ser el seu net qui fa fer entrega del guardó en nom de la família.

El Dr. Emilio Longarón era soci i col·laborador del CF Vilanova. Es va ocupar de la revisió mèdica dels jugadors mentre va estar en actiu i quan es va jubilar, el club va fer-li un reconeixement posant el seu nom al campionat de futbol que es celebrava pels volts de la Festa Major de Vilanova. La primera edició del trofeu Dr. Longarón es va disputar l’any 1993.

Moltes persones han expressat a través de les xarxes la seva tristesa davant la pèrdua de Longarón. L’exalcalde Joan Vich, el recordava com “una persona entranyable, apreciada i respectada per tothom. El primer metge de Vilanova, obert i amatent sempre amb els seus pacients, present i col·laborador a la vida ciutadana i part indestriable de les nostres vides, que restarà en el record personal i col•lectiu de la comunitat”, diu Vich.

L’exalcaldessa Vanesa Gonzalez, també se n’ha fet ressò a les xarxes socials tot recordant Emilio Longarón com “una gran persona que tothom recordarà amb carinyo i afecte”

I la portaveu d’ERC-Som Vilanova, Meritxell Humbert també recordava “la dedicació i entrega que ens va mostrar el Dr. Emilio Longarón en la seva dilatada trajectòria professional i la seva col·laboració activa en el món de l’esport”.

A la memòria d’Emilio Longarón va estretament lligat el reconeixement a tota la família i el record a Emilia Calle, la seva esposa i qui durant molts anys va presidir la delegació vilanovina de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.


El funeral s’oficiarà aquest dilluns, a un quart de cinc de la tarda, a l’església de Sant Hilari