Vilanova del Camí es concentrarà a les 18 h davant l’Ajuntament en favor de la víctima de la ‘Manada de Manresa’

08 Jul 2019
Manifestacio 8M a Igualada 7
Manifestació 8M – Imatge d’arxiu

Vilanova del Camí s’ha adherit a la convocatòria que han fet grups de dones i feministes així com entitats municipalistes de tot el país per donar suport  a la víctima de l’anomenada Manada de Manresa. La manifestació serà a les 18:00 h davant l’Ajuntament

Des de l’Ajuntament de Vilanova del Camí ja han expressat la seva més enèrgica condemna contra els fets, la presumpte violació en grup d’una menor de 14 anys, l’octubre de 2016.

Aquesta tarda estan convocades concentracions a moltes ciutats catalanes. Amb el lema “Si ens toquen a una, responem totes!” els col·lectius feministes volen mostrar l’escalf a la menor manresana. El cas s’està jutjant a l’Audiència de Barcelona. Durant les concentracions es llegirà un manifest per mostrar l’acompanyament a la víctima per tot el que suposa haver d’explicar els fets davant d’un tribunal.

La setmana passada ja hi va haver concentracions davant l’Audiència i aquest matí el Comitè de Vaga Feminista de Manresa n’ha fet una altra davant la mateixa Audiència.

En el comunicat, el comitè recorda que “la justícia considera que ens trobem davant d’un cas d’abús i no de violació, i una vegada més demostra que el sistema judicial és patriarcal i no ens empara, ja que en lloc d’acompanyar les agredides, ens revictimitza i qüestiona. Tot el procés judicial és patiment per a l’agredida i les familiars, sobretot en casos tan mediatitzats com aquest”. 

Afegeix que, “davant de tot això, el moviment feminista respon i no queda callat”. És per això que avui donaran tot el suport a la companya agredida per dir-li que no està sola!, en un nou exercici de sororitat i autodefensa feminista, perquè són, com assenyalen “la manera de lluitar contra el sistema patriarcal i la seva justícia podrida”.

Aquests dies els acusats són jutjats per l’Audiència Provincial de Barcelona per uns fets que van passar a l’octubre de 2016. Aquest dilluns és previst que declari la noia.

El cas torna a posar sobre la taula la tipificació dels delictes contra la llibertat sexual. La Fiscalia considera que es tracta d’un abús i no de violació, perquè no hi ha proves que hi hagués violència o intimidació.

Des de la Federació de Municipis de Catalunya han fet arribar un comunicat als ajuntaments per deixar constància de la seva solidaritat amb la víctima i amb totes les dones víctimes de la violència masclista.

Les violències masclistes, diuen des de la FMC, són una xacra i un problema social d’extraordinària magnitud contra el qual els poders públics hem d’oferir una resposta ferma, inequívoca i urgent.

Per aquest motiu, la Federació de Municipis de Catalunya s’adhereix a la proposta del moviment feminista d’organitzar concentracions de rebuig i denúncia a les 18 hores del dilluns 8 de juliol davant de tots els ajuntaments.

Des de la Federació de Municipis de Catalunya es reafirmen en el compromís permanent en la lluita contra qualsevol forma de violència contra les dones.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by