Vilanova del Camí s’ofereix com a seu per acollir la propera edició del Fòrum Catalunya 2018 Copa España Creativa

30 Gen 2018

reunio de treball barris antics gener18 (1)


Vilanova del Camí va participar la setmana passada en una reunió de treball del grup de municipis adherits al programa “Barris Antics, molt per descobrir, molt per oferir”. A la reunió hi van assistir l’alcaldessa de Vilanova del Camí  Noemí Trucharte, la regidora de Cultura, Imma González i la tècnica Anna Castro


Durant la reunió es va fer una valoració de la campanya del 2017, en la que hi van participar 34 municipis de tota Catalunya, i que ha estat premiada en la darrera edició del certamen Copa España Creativa celebrat a Melilla el passat mes d’octubre. El Jurat de la Copa va seleccionar 20 projectes, entre ells el de Barris Antics, del què en van destacar l’exemple de col·laboració i compromís humà per potenciar el patrimoni social, històric i cultural dels municipis que participen en la campanya. El jurat va destacar també els valors de la campanya “es tracta d’un projecte imaginatiu, innovador, pioner i transversal que fomenta el diàleg público-privat.”

Com a guanyadors d’aquesta edició, el proper Fòrum Catalunya Copa Espanya Creativa es celebrarà en un dels municipis de la xarxa catalana del Pla de barris. Aquesta setmana s’ha obert el termini per presentar candidatures per acollir el Fòrum i Vilanova també s’oferirà com a seu.

Durant la reunió de treball també es va fer una valoració de la participació en la darrera campanya de barris antics. Les persones que van resultar guanyadores i que van gaudir de les visites o de les experiències gastronòmiques ofertes pels municipis participants, asseguren que recomanarien l’experiència que d’altra banda ha servit per promocionar i descobrir aquests municipis.

La sessió també va servir per presentar les línies de la campanya del 2018 que obrirà un termini per animar altres municipis que tenen o han tingut Pla de barris als nuclis antics, a sumar-se a la campanya, que un any més continuarà coordinant El Vendrell. A la reunió es van tractar temes relacionats amb la promoció de la campanya als mitjans i les xarxes socials, la imatge corporativa i la col·laboració entre el comerç i l’administració.

També es va encetar un debat sobre què fer durant el 2019, quan ja no hi haurà Llei de Barris. La intenció és mantenir la campanya activa i obrir-la als municipis de tota Catalunya amb barris antics.

 


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by