Vilanova farà millores en quatre habitatges de persones grans de la mà de la Diputació de Barcelona

12 Nov 2018
Silvia Caceres novembre18

El Programa d’Arranjament d’Habitatges per a les persones grans de la Diputació de Barcelona farà possible millores en quatre habitatges de Vilanova del Camí. L’actuació amb un pressupost aproximat de 5.000 €, està finançada al 80% per la Diputació i el 20% per l’Ajuntament

La regidora de Serveis Personals, Sílvia Cáceres, ha explicat a Ràdio Nova que aquests ajuts tècnics s’adrecen als col•lectius més vulnerables, especialment persones grans que viuen soles i que tenen dificultats de mobilitat o necessitats especials i que hagin estat ateses des dels Serveis Socials.

Les millores que es fan als habitatges, diu Cáceres, consisteixen principalment en adaptacions als banys, canviant la banyera per plat de dutxa, però també es poden fer altres reformes bàsiques per habilitar la llar i afavorir, per exemple l’accessibilitat i l’autonomia de les persones.

La Diputació de Barcelona ja ha aprovat els projectes i s’ha fet una primera visita dels tècnics als domicilis. S’han redactat els projectes per fer les reformes convenients i s’espera que les obres puguin començar en breu, explica Sílvia Cáceres.

El Programa d’Arranjament d’habitatges de la Diputació de Barcelona es porta a terme des de 2009

El Programa d’Arranjament d’habitatges de la Diputació de Barcelona es porta a terme des de 2009 i té com a finalitat garantir les condicions d’accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat, i d’eficiència energètica mínimes mitjançant la realització de reformes bàsiques i la instal•lació d’ajudes tècniques a l’habitatge, tant de lloguer com de propietat, de les persones grans més vulnerables.

A la present edició, també se’n poden beneficiar de manera complementària les persones menors de 65 anys amb necessitats especials en relació a la capacitat física i psíquica per desenvolupar les activitats de la vida diària dins de la llar.