Vilanova pinta quatre bancs del passeig de la Indústria amb la bandera irisada per reivindicar els drets de les persones LGTBI

17 Mai 2018

bancs irisats a Vilanova del Cami-1200


Avui 17 de maig es celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. A Vilanova del Camí, les regidories d’Igualtat i d’Obres, encapçalades per Sílvia Cáceres i Manuel Ocaña, han decidit pintar amb la bandera irisada quatre bancs del passeig de la Indústria


Amb aquest gest, diuen Cáceres i Ocaña, volen “posar èmfasi en el valor de la diversitat i denunciar conductes discriminatòries per raó de sexe”.

El regidor d’Obres, Manuel Ocaña, ha explicat a Ràdio Nova que en principi es va valorar la possibilitat de pintar un pas de vianants amb els colors de l’arc de Sant Martí, símbol del col·lectiu LGTBI, però finalment van desistir de la idea per qüestions de seguretat ja que “quan es pinta un pas de vianants deixa de tenir aquest sentit”.

La regidora d’Igualtat, Sílvia Cáceres, assegura que “pintar els bancs ha generat curiositat entre la població que es pregunta què signifiquen tants colors”. “Creiem que amb aquest gest senzill hem contribuït almenys a fer visibles aquests col·lectius de persones que sovint són silenciats, perseguits o reprimits”. Som conscients, diu Cáceres, que encara queda molta feina per fer, molta pedagogia, perquè tothom pugui gaudir amb normalitat de la seva identitat sexual”.

Des de l’ajuntament vilanoví s’ha convocat la ciutadania a les 18:45 h per fer-se una foto als bancs pintats i d’aquesta manera afegir-se a la reivindicació pels drets sexuals de les persones. Una altra de les accions que s’ha fet és  col·locar al balcó de la casa consistorial sis molinets multicolors.

façana amb molinets-720


Les peripècies del contaconTRANS


Aquesta tarda, a les 19 h, la Biblioteca de Vilanova del Camí acollirà un conta contes en el marc del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia.

Ens endinsarem en les experiències trans a través de la representació dramatitzada de contes per poder abordar la transexualitat amb la canalla i la família de manera més divertida i tendre, a càrrec de Lioparda.

L’entrada és lliure.

cartell_lgtbi-cartell-v11