Vilanova pren consciència contra l’abús i el maltractament a la gent gran i fan visible el fenomen a les xarxes socials

14 Jun 2019
Gent gran contra el maltractament 2019 (1)

Aquest dissabte 15 de juny es celebra el Dia Mundial de la presa de consciència contra l’abús i el maltractament a la gent gran. Les entitats organitzadores, Consell Comarcal de l’Anoia, el Consell de la Gent Gran de l’Anoia, l’Ajuntament d’Igualada, l’Institut Català de la Salut, la Fundació Sanitària Sant Josep, amb el suport de la Fundació Privada Àuria, pretenen donar visibilitat i sensibilitzar a la població sobre aquest fenomen a través de la promoció de les etiquetes #15dejuny #maltratomayores a les xarxes socials d’Internet


Gent Gran de Vilanova del Camí

Àrea informativa dedicada


L’objectiu de l’esdeveniment és crear una consciència social i política de l’existència del maltractament i l’abús produït a les persones grans, juntament amb la idea que es tracta d’una xacra social inacceptable, que presenta múltiples formes i que es pot prevenir.

Les entitats organitzadores han distribuït informació sobre la iniciativa pels diferents municipis de la comarca i amb l’ajuda de la Fundació Àuria, han repartit també uns photocalls i bafarades amb diferents missatges amb l’objectiu que la ciutadania se’n faci ressò publicant-les a les xarxes.

El Casal de la Gent Gran de Vilanova del Camí ja han començat a prendre consciència sobre el tema i aquesta setmana ja han començat a pujar fotografies a facebook. A més, a Vilanova del Camí tenen previst continuar treballant el tema i fent accions de conscienciació fins el proper 27 de juny.

Gent gran contra el maltractament 2019 (3) 1

Nacions Unides reconeix l’abús i el maltractament a les persones grans com un problema social mundial que afecta la salut i els drets humans

El 19 de desembre de 2011, les Nacions Unides van reconèixer l’abús i el maltractament envers les persones grans com un problema social mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones i una qüestió que mereix l’atenció de la comunitat internacional.

Segons la Declaració de Toronto per a la Prevenció Global del Maltractament de la Gent Gran (2002), el maltractament envers les persones grans es defineix com l’acció única o repetida, o la manca d’una resposta adequada, que causi danys o angoixa a una persona gran i que tingui lloc dins de qualsevol relació on existeixi una expectativa de confiança (OMS, INPEA 2002).


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by