Visita de Pasqual Maragall a l’Anoia amb motiu de la presentació del presidenciable socialista al Consell Comarcal

09 Jul 2003

Pasqual Maragall serà a l’Anoia divendres per donar suport al candidat socialista a la presidència del Consell Comarcal, Joan Vich. Segons va anunciar ahir el primer secretari dels socialistes a l’Anoia, Teodoro Romero, el PSC celebrarà una trobada amb els alcaldes i regidors de la Catalunya interior divendres a dos quarts de vuit de la tarda al consell comarcal. L’objectiu de la trobada és bàsicament donar a conèixer el seu futur president, Joan Vich.
Recordem que l’anunci oficial es va fer ahir al matí en roda de premsa i que dissabte, si els terminis es compleixen tindrà lloc la constitució del nou ens comarcal i Joan Vich prendrà possessió del càrrec i es convertirà en el primer president socialista del Consell Comarcal.

Ahir Joan Vich va avançar algunes de les principals línies de treball del nou govern d’esquerres que dirigirà l’activitat d’aquest ens supramunicipal durant els propers quatre anys. Vich va dir que si el proper mes de novembre els socialistes entren al govern de Catalunya de la mà del seu presidenciable Pasqual Maragall es descentralitzaran més recursos en favor dels consells comarcals des d’una visió més municipalista, com defensen els grups d’esquerres. Passi el que passi, però, va afegir que a la comarca de l’Anoia el nou equip de govern d’esquerres del consell intentarà fer tot els possibles per rendibilitzar millor els serveis i millorar-ne l’eficàcia. També va destacar l’esperit de col·laboració i consens amb altres ens supramunicipals, com les mancomunitats, que agrupen a diferents municipis de l’Anoia per proximitat, ja sigui a la conca d’Òdena, a l’Alta Anoia o al voltant de Vallbona.

Pel que fa a la tasca de l’anterior equip de govern convergent al Consell comarcal, Joan Vich va reconèixer la bona tasca que havia realitzat en relació a la política de l’aigua. El candidat socialista va destacar l’èxit de la portada d’aigües del Ter-Llobregat que havia estat una fita assolida. Tot i així però va dir que això no era suficient, sobretot per a la zona nord de la comarca, i que el nou equip de govern d’esquerres treballarà per completar l’arribada de l’aigua de la Llosa del cavall.

Quant al desenvolupament econòmic de la comarca Vich va destacar la necessitat de col·laboració de tots els sectors i va manifestar que malgrat els índex alarmants d’atur, l’Anoia té possibilitats reals de créixer.

El presidenciable del Consell Comarcal, es va mostrar disposat a buscar aquest consens a la comarca, i va destacar que comptarà amb la col·laboració dels seus futurs socis de govern: Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.